Jelezhetnek ezek valami komolyabb dolgot?

Tisztelt Doktor Úr! Már egy ideje észrevettem, hogy a nyelvem széle úgymond göcsörtös ("scalloped tongue" ként ismerem angolul) , ezzel különösebben nem foglalkoztam, viszont gyakran érzem hgoy enyhén fáj a nyelvem jobb vagy bal széle bár legtöbbször a jobb, a bal ritkábban. néha enyhe fognyomok is látszódnak ezért arra gyanakodtam hogy elharaptam, ami természetesen alkalmanként nem lenne probléma de ami fura hgoy észre se veszem gyakran. A fognyomok enyhék, vérezni se szokott sose és seb se nagyon marad. Néha reggel éreztem de van mikor napközben. Emiatt kissé elkezdtem aggódni esetleges rohamok/agydaganat miatt. Közben rájöttem hogy ezek legtöbbször feszült, ideges időszakaimban érzem és hogy a nyelvem gyakran nekinyomom a fogamnak ha ideges vagyok úgy hogy ezt észre se veszem vagy enyhén ráharapok. Viszont most észrevettem, hogy alulról a nyelvem nem szimmetrikus erről képet is küldök önnek. Ez jelezhet valami komolyabb problémát, ne adj isten esetleges sorvadást? A másik problémám amit néhány napja kezdtem érzékelni az az, hogy néah néha egy egy belégzésre mintha enyhe füstszagot éreznék, amikor elkezdek rajta idegeskedni akkor pedig méginkább. EZt azonban néha orrfújásnál is érzem. Pár napja kissé megvoltam fázva és sokat is fújtam az orrom valamint elég sebes is lett. Ez is okozhatja esetlegesen? Az egészségemmel kapcsolatban nagyon gyakran szonrongok és ez természetesen azzal jár hogy gyakran feleslegesen járok orvostól orvosig. Már egy ideje elhatároztam, hogy csak tényleg nem szeretnék minden kis aprósággal elmenni orvoshoz csak amivel valában szükség lehet rá. Ön mit javasol érdemes ezzel a dologgal foglalkoznom vagy megint csak feleslegesen aggódom túl az egészet. Válaszát előre is Köszönöm! Ui: Csatoltam a képet a nyelvemről, a képen látszik bármilyen rendellenesség?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza nyelv témában

Kedves Kérdező!

Panaszai bennem nem vetik fel neurológiai kórkép lehetőségét. Nyelveltérés lehet normális dolog is, ahogy kiveszem szavaiból, ilyen irányú panasza nincs, ráadásul a fénykép számomra semmit nem mond. Szorongása okán lehet, hogy érdemes lenne pszichiátert felkeresni

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. március 31., 13:59; Megválaszolva: 2021. március 31., 14:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...