• Mi okozhatja a szájzsibbadást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Pár napja zsibbad az alsó ajkam és előfordul, hogy homályosan látok a jobb szememmel. A zsibbadás nem függ össze étkezéssel, egyszer csak elkezd zsibbadni majd kis idő múlva elmúlik. A homályos látás pedig egy ültő helyemben is előfordul, tehát nem akkor, ha mondjuk hirtelen felállok és megszédülök...

        Csak meg szeretném kérdezni, hogy mi lehet ezen tünetek oka? És hogy milyen orvoshoz kell ezekkel fordulnom?

        WEBBeteg szakértő válasza a szájzsibbadás témában

        Panaszait számos betegség okozhatja. Lehet az oka az alacsony vérnyomás, amihez nem feltétlenül szükséges a hirtelen testhelyzetváltoztatás. Okozhatja a vércukorszint leesése is. Ez a két betegség a leggyakoribb, mely az Önéhez hasonló tüneteket okozhat. Emellett a panaszok hátterében állhat agyi keringészavar, agydaganat is, bár ezekre nem jellemző, hogy hirtelen kezdődnek és hirtelen végződnek.  Epilepszia is okozhat hirtelen kezdődő és végződő tüneteket, de a szájzsibbadás és látászavar egyidejű jelentkezése nehezen képzelhető el epilepszia részjelenségeként. És nem utolsósorban pszichés eredetűek is lehetnek a leírt tünetei. Először háziorvosát keresse fel labor elvégzése céljából, majd szemészeti, ideggyógyászati vizsgálat javasolt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-11 17:50:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: