CT eredmény

Tisztelt Doktor (nő/úr)!

Édesapán CT eredményében a következő szerepel. Szeretném tudni, hogy ez konkrétan mit is jelent, mert szakrendelésre csak egy jóval későbbi dátumban kapott időpontot. Köszönettel:

Lelet:

 

Natív és posztkontrasztos felvételsorozatot készítettünk a basisról 4 mm-es, a suprasellaris régióról 9 mm-es rétegvastagságokban.

 

A kp. vonal helyzete megtartott.

A külső liquorterek diffuse kp. foku kérgi atrophiara jellemzően tágabbak.

A kamrarendszer norm. tágasságú, szimmetrikus.

A pons állományában a kp. vonalban egy 4 mm-es, tőle jobbra egy 5 mm nagyságú lacunaris infarctus ábrázolódott.

A periventricularis fehérállomány mérs. inhomogenen hypodens, mely encephalopathiara utal.

Kóros kontraszthalmozás nem jött létre.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza CT eredmény témában

Kedves Kérdező!

Az édesapjának leírtak egy kisfokú agysorvadást. Emellett két, valószínűleg korábban lezajlott agytörzsi keringészavar maradványát (pons laesio) , valamint az agyi kiserek magas vérnyomás vagy cukorbetegség következtében kialakult károsodásának eredményeképpen létrejött fehérállomány károsodást. A klinikai tünetek hiányában nem tudok véleményt mondani, csak lefordítani a leletet.

Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

Kérdés: 2009. április 21., 10:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Emollitio
Tisztelt Doktornő! Édesapámat az idegorvos (panaszai alapján)  elküldte koponyai CT-re. Az eredményt csak jövő pénteken fogja kiértékelni....
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus