• CT eredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor(nő/úr)!

        Édesapán CT eredményében a következő szerepel. Szeretném tudni, hogy ez konkrétan mit is jelent, mert szakrendelésre csak egy jóval későbbi dátumban kapott időpontot. Köszönettel:

        Lelet:

         

        Natív és posztkontrasztos felvételsorozatot készítettünk a basisról 4 mm-es, a suprasellaris régióról 9 mm-es rétegvastagságokban.

         

        A kp. vonal helyzete megtartott.

        A külső liquorterek diffuse kp. foku kérgi atrophiara jellemzően tágabbak.

        A kamrarendszer norm. tágasságú, szimmetrikus.

        A pons állományában a kp. vonalban egy 4 mm-es, tőle jobbra egy 5 mm nagyságú lacunaris infarctus ábrázolódott.

        A periventricularis fehérállomány mérs. inhomogenen hypodens, mely encephalopathiara utal.

        Kóros kontraszthalmozás nem jött létre.

        WEBBeteg szakértő válasza a CT eredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Az édesapjának leírtak egy kisfokú agysorvadást. Emellett két, valószínűleg korábban lezajlott agytörzsi keringészavar maradványát (pons laesio), valamint az agyi kiserek magas vérnyomás vagy cukorbetegség következtében kialakult károsodásának eredményeképpen létrejött fehérállomány károsodást. A klinikai tünetek hiányában nem tudok véleményt mondani, csak lefordítani a leletet.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 10:05:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 06:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.