• Fogyókúra gerincsérvvel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó Napot! 27 éves férfi vagyok 180cm.Soha nem voltak súlyproblémáim, pedig nagyon szeretek jókat enni, amiről nem is mondanék le, de mindig sokat sportoltam, mozogtam.Pár éve azonban jöttek a gondok:gerincsérv, amit már csak műtéttel lehetne helyre hozni, de évek óta halogatom, mert vigyázok rá, és ezért tünetmentes, a térdeim a sok év röplabdázástól oda vannak, néha csak térdszorítóval tudok lépcsőzni, majd heresérvet is diagnosztizáltak, amit még szintén nem műtettem meg.Szóval a sok muzgásnak annyi, és már 100-110 kiló között ingadozik a súlyom, szerencsére feljebb nem megy, de már csak a betegségeim miatt is meg kéne szabadulnom legalább 20-25 kilótól főleg a hasamról. Milyen sportolási, mozgási gyakorlatokat tudna javasolni, amik az érintett területeket nem viselik meg? Kifogytam az ötletekből! Az úszást ajánlották, de sajnos a szemem nagyon érzékeny, ezért régóta az úszást is hanyagolnom kell, mert állandóan begyulladt a szemem! Köszönöm a segítséget! V.N.László

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás témában

        Kedves László!

        Rendszeres nem megerőltető testmozgás mindenképpen ajánlott. Ezek közé tartozik pl. a kocogás, rendszeres gerinctorna és az úszás. (A szem begyulladása ellen szemüveggel lehet védekezni). Ehhez azonban a megfelelő étkezés is nélkülözhetetlen. Egyen többször kevesebbet, kerülje a szénhidrátot, zsírokat. Ebben kérje ki dietetikus tanácsát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 15:19:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: