• Fogyókúra gerincsérvvel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot! 27 éves férfi vagyok 180cm.Soha nem voltak súlyproblémáim,pedig nagyon szeretek jókat enni,amiről nem is mondanék le,de mindig sokat sportoltam,mozogtam.Pár éve azonban jöttek a gondok:gerincsérv,amit már csak műtéttel lehetne helyre hozni,de évek óta halogatom,mert vigyázok rá,és ezért tünetmentes,a térdeim a sok év röplabdázástól oda vannak,néha csak térdszorítóval tudok lépcsőzni,majd heresérvet is diagnosztizáltak,amit még szintén nem műtettem meg.Szóval a sok muzgásnak annyi,és már 100-110 kiló között ingadozik a súlyom,szerencsére feljebb nem megy,de már csak a betegségeim miatt is meg kéne szabadulnom legalább 20-25 kilótól főleg a hasamról.Milyen sportolási,mozgási gyakorlatokat tudna javasolni,amik az érintett területeket nem viselik meg? Kifogytam az ötletekből! Az úszást ajánlották,de sajnos a szemem nagyon érzékeny,ezért régóta az úszást is hanyagolnom kell ,mert állandóan begyulladt a szemem! Köszönöm a segítséget! V.N.László

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyás, testmozgás témában

        Kedves László!

        Rendszeres nem megerőltető testmozgás mindenképpen ajánlott. Ezek közé tartozik pl. a kocogás, rendszeres gerinctorna és az úszás. (A szem begyulladása ellen szemüveggel lehet védekezni). Ehhez azonban a megfelelő étkezés is nélkülözhetetlen. Egyen többször kevesebbet, kerülje a szénhidrátot, zsírokat. Ebben kérje ki dietetikus tanácsát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-27 15:19:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés