Tisztelt Doktor úr mennyire veszélyes a DVA

Tisztelt Doktor úr! Szeretném válaszát minden nap fáj a fejem voltam MRI vizsgálaton amin DVA jobb Celleblarisan csatolom a mellékletet. Nagyon szépen köszönöm majd doktor úr válaszát. De csak jobb oldalt a halántéknál fáj a fejem nyomó és lüktető érzés néha a jobb szemem is fáj ez eltart 3-4 óra hosszáig nagy baj ez a DVA erről fáj? A koponyáról T2 sagittalis, SWI, TOF, MRAG, T2 blade, diffúzió és T2 dark-fluid axialis, T1 coronalis síkú felvételek készültek. A IV. kamra a középvonalban van. A jobb cerebellumban DVA figyelhető meg. Mind két oldalon az V., VIII. agyideg szabályos helyzetű, vastagságú. A ponto-cerebellaris cisternák szabadok. Az oldalkamrák nem tágabbak, megtartott helyzetűek. A supratentorialis fehérállomány valamennyi sequentian szabályos jelmenetet ad. A sulcusok nem szélesebbek. A sella, cranio-spinalis átmenet eltérés nélkül. Az MR angiogramokon mind a carotis internák, mind az a. basilaris ágrendszere jól ábrázolódott. Érmalformatio, nagyobb érág elzáródása nem figyelhető meg. Vélemény -Jobb cerebellaris DVa

Dr. Fehér Gergely válasza DVA témában

Kedves Kérdező!

A DVA egy vénás fejlődési variáns/rendellenesség, igazából jelentősége nincs, veszélyt nem jelent, panaszt nem okoz, inkább mellékeletnek tekinthető. A fejfájással biztosan nincs összefüggésben.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. augusztus 16., 10:25 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 16., 16:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mit jelent a radiológiai vélemény?...
Jó estét! Volt koponya MR-m mert sokat fáj a fejem! Mit jelent az hogy: Bal oldalon az oldalkamra cella cella mediája és a subinsularis régió...
Mit jelent ez a CT eredmény?
Tisztel Doktornő! Decemberben felkerestem a neurólogust fejtető fájás, fejtető szurkálás, nyomo szerű fájdalom miatt. Ő tovább küldött CT...
Alacsony feszülségű beta típusú...
Tisztelt Doktornő! A következő panaszaim miatt - a gyakori szédülés, rossz emlékezet, beszédben és írásban is nehezen tudom kifejezni magam...
Oxigénhiány
Ajánlás kérése