Mit jelent ez a CT eredmény?

Tisztel Doktornő!, Decemberben felkerestem a neurólogust fejtető fájás, fejtető szurkálás, nyomo szerű fájdalom miatt. Ő tovább küldött CT vizsgálatra. A Ct eredménye: Normális helyzetű és tágasságú kamrarendszer. Tágabb frontalis felszini líquorterek. Korós densitásu terület nem látható. Bal oldalon partietalisan a felszíntől a trigonum irányába több 2mm-es vascularis képlet húzodik. Egyebütt rendellenes kontrasztanyaghalmozás nem látható. Vélemény: DVA pariet I.s. susp Az orvosom telefonos egyeztetés után azt mondta, hogy a vérlemezkék egybefutottak szedjek rá aspirint. Aztán, amikor személyesen találkoztunk azt mondta ez nem az. Elküldött Mr vizsgálatra, és már mütétről is beszélt..És hogy ne szedjem az aspirint.. Szeretném tudni, hogy akkor most mi is ez pontosan? Nagy e baj?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza DVA témában

Kedves Kérdező! A CT eredmény és a talált elváltozás közt oki összefüggés nagy valószínűséggel nincs. A leírás szerint a 2mm-es gócokat valószínűleg vénás értágulatok okozzák, de egyelőre ez csak feltételezés. Amúgy ezek a kis vénás tágulatok ártalmatlanok. Valódi természetét pontosabban az MRA vizsgálat fogja kideríteni. Addig felesleges magát riogatni. Sajnálom, hogy a kollega már műtétet vízionál, mikor még nem tudja pontosan, miről is van szó. Ebben a kérdésben úgyis konzultálnia kell majd idegsebésszel, ha egyáltalán arra sor kerül. Azzal egyetértek, hogy az aspirin nem szükséges.Ellenben, tekintettel a szorongásos betegségre, a Frontint most rendszeresebben szedje, ne csak alkalmanként. Minden jót kívánok.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2018. január 26.

Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek

Tisztelt Doktor úr, mennyire veszélyes...
Tisztelt Doktor úr! Szeretném válaszát minden nap fáj a fejem voltam MRI vizsgálaton, amin DVA jobb Celleblarisan csatolom a mellékletet. Nagyon szépen...
Mit jelent a radiológiai vélemény?...
Jó estét! Volt koponya MR-m mert sokat fáj a fejem! Mit jelent az, hogy: Bal oldalon az oldalkamra cella cella mediája és a subinsularis régió között a CT...
Alacsony feszülségű beta típusú EEG
Tisztelt Doktornő! A következő panaszaim miatt - a gyakori szédülés, rossz emlékezet, beszédben és írásban is nehezen tudom kifejezni magam (pár szavas...
SM és fogamzásgátlás
Tisztelt Doktornő 34 éves SM beteg vagyok, az MRi felvételek alapján az idegrendszer egészét érintve. Rendkívül szerencsésen több, mint 10 éve volt 3 nagyobb...
Forgó szédülés terhesseg
Kedves Doktornő! 36 eves vagyok 25 hetes várandós. kb 2 hónapja (eddig 4 alkalommal) alakult ki hirtelen fulzugas/dugulas a jobb fülemben majd elég erős forgó...
Arcideg bénulás nem javul
Jóságot kívánok. 3 hete bal oldalon arcideg bénulásom lett. Koponya CT.történt, ami semmi rendelleséget nem mutatót. Füll orr gégészetre utaltak. Itt fel...