MR-lelet értelmezés

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly végigjártam egy kivizsgálást hirtelen fellépő szédüléssel. A szédülés elhomályosult látással társult és utána kb 10-30 percnyi fülzúgással, de volt hogy utána egy óráig nem hallottam rendesen a bal fülemre. Jártam fül-orr-gégésznél és neurológusnál is, de az MR leletem értelmezése elmaradt mert később jött meg mint a kontroll időpontja. A fülzúgásra kaptam Betahistint amit 3 hónapig kellett szednem, és mivel nem jutottunk semmire feladtam az orvoshoz mászkálást. Most viszont a kezembe akadt az MR leletem, aminek az értelmezésében segítséget szeretnék kérni. Folytatnom kelle a kivizsgálást, aggodódnom kellene a góc miatt? "A kamrarendszer középállású, szimmetrikus. A külső liquorterek szabályosak. A foramen magnum szabad. A perivascularis terek mindkét hemispheriumban tágabbak. Bal oldalon a putamenben 2 x 4 mm-es, T2 s. felvételeken hyper-, FLAIR felvételeken hypointenz góc látható, ami perinatalis eredetű lehet. Az agyállományban egyéb kórjelző értékű jelintenzitás eltérés nem látható. A belső hallójáratokban és a kisagy-híd szögletekben kóros terime nem észlelhető. Az intracerebralis artériákon érmalformáció, stenosis nem látható. Bal oldalon a sinus transversus, nem a sinus sigmoideus alig ábrázolódott, jobb oldalon anatómiai viszonyok. Vélemény: Bal oldalon a putamenben soliter, valószínűleg perinatalis állományhiány. Bal oldalon a sinus transversus és sinus sigmoideus hypoplasias. Az esetleges occlisio kizárására kontrasztanyagos vizsgálata javasolt."

Dr. Fehér Gergely válasza MRI vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

A koponya MR-en panaszokkal összefüggésbe hozható eltérést nem látok, a perinatalis állományhiány születéskori eltérésre utal, jelentősége feltehetőleg nincs. A leírt vénás eltérés leginkább alkati dolognak véleményezhető, az emberek többségében az egyik oldalai vénás rendszer vaskosabb, ennek sincs jelentősége. Összességében a leírás alapján az MR-en panaszaival összefüggésbe hozható eltérést nem látok.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. június 14., 19:42; Megválaszolva: 2022. június 17., 17:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR eredmeny
Tisztelt Doktor úr mennyire veszélyes...
Tisztelt Doktor úr! Szeretném válaszát minden nap fáj a fejem voltam MRI vizsgálaton amin DVA jobb Celleblarisan csatolom a mellékletet. Nagyon...
Mit jelentek ezek a diagnózisok?
Tisztelt Weborvos! Szeretném megkérdezni mit jelentenek a nagymamám leletein ezek a diganózisok! Agykoponya CT lelet: Leucarosis grad. Elongatio...
Vérvételi eredmény
Üdvözlöm . Érdeklődni szeretnék hogy a vérvételi eredmény a páromnak elméletileg nem jó! A CK eredménye 4000 lett ami a háziorvos szerint magas....
Agydaganat vagy valami más ?