MR eredmeny

Tisztelt Doktor Úr, Szeretném a véleményét kérni az MR vizsgálat eredmenyemről, mert két het múlva lesz csak kontroll a neurologussal. Panaszaim, enyhe pupilla differencia és 20 éve már néha előforduló lataszavar. A IV. Kamra centrális helyzetű, norm. tág. A hátsó scala szabad. A supratentoralis kamrarendszer atl tagassagú. Tömeghatás nincs. Bal oldalon a parietalisan hátul a cella media sikjaban 12 mm-es, a T1 és T2 súlyozott sorozaton magas jelintenzitasú, a kontrasztanyagot nem halmozó laesio látható. A haemosequentiával készült képeken a laesionak megfelelően voiding látszik, ami vér jelenlétére utal. Emellett a parenchymában subcorticalisa néhány apró vascularis eredetű góc is megfigyelhető. Norm. Tág külső liquortér. A diffusios képeken signal eltérés nem látható. Vélemény: a bal féltekében látott elváltozás kis vénas angiomanak megfelelhet. Mit jelent ez? Esetleg igényel valami kezelést? Ez okozhatja szempanaszaimat? Köszönöm mielőbbi válaszát!

Dr. Fehér Gergely válasza MRI vizsgálat témában

Kedves Kérdező!

Aggodalomra okot nem látok, a leírt eltérés egy vénás fejlődési rendellenességnek felel meg, döntően teendőt nem igényel. A panaszokkal biztosan nincs összefüggésben. A többit gondozó neurológusával meg tudja beszélni.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. január 04., 15:08; Megválaszolva: 2022. január 05., 10:23
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák
Csecsemő septum pellucidum hiánya