Koponya MR vizsgálat

Tisztelt Dr. Fehér Gergely Ezen dokumentum alapján két neurológus és egy kardiológus mondott véleményt . Az egyik neurológus szerint egy mini stroke történhetett, kardiológiai vizsgálat szükséges (3 éve volt és negatív volt) a másik szerint 65 éves korban ez egy normális, átlagos lelet, nincs teendő, a kardiológusnak is ez utóbbi a véleménye. Kérném szíveskedjen az Ön véleményét is elküldeni. A vérzsír értékek normál tartományon belül vannak. Üdvözlettel Az agyállományban a kamrasík magasságában ill. a corona radiataban számos körülírt magas jeladású terület van. Többnyire 3-5 mm-esek.Egyetlen nagyobb eltérés van jobb oldalon a gyrus precentralis vidékén 12x6 mm-es. Mindegyik eltérés subcortialis helyzetű.Egyebekben kóros jeladás, vagy strukturális anomális nem ábrázolódott.Vélemény: Multiplex vascularis laesiók a supratentoriumban minkét oldalon. Laborvizsgálat is történt a vérzsír értékeim mind tartományon belül vannak.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza MRI vizsgálatok témában

Kedves Kérdező!

Már többször írtam, hogy nem a leletet, hanem a beteget gyógyítjuk. Sem a kórelőzmény, sem a panaszok, sem a kép dokumentáció nem áll rendelkezésemre, így maximum erős tippeket tudok mondani. A leírt elétérek leggyakrabban magasvérnyomás- illetve cukorbetegség kapcsán ábrázolódnak, de lehet az oka pl. migrén is.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. szeptember 22., 11:04; Megválaszolva: 2021. szeptember 24., 07:21
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agykoponya MR natív vizsgálat
Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?
Főoldal / Orvos válaszol / Fájdalom Agydaganat? Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
1 éves kisfiú agykamra tágulat
Üdvözlöm! Kifiam 1 éves le van maradva a mozgás fejlődésben nagyon ezt a diagnózist kaptunk a koponya mr után.Szeretném tudni ez a diagnózis...
Koponya MR+angió vizsgálat eredmény
Tisztelt Doktornő! Több, mint 1 éve tartó enyhe fülzúgás és bizonyos helyzetekben észlelt enyhe egyensúly zavar miatt kértem koponya MR...