Agykoponya MR natív vizsgálat

Tisztelt Doktor úr! Agykoponya MR natív vizsgálat előtt kb. 4 órával bevettem egy 0.5-ös Xanaxot, ugyanis hajlamos vagyok szűk helyen pánikot kapni. Igen ám, de most viszont nem hagy nyugodni a gondolat, hogy talán rosszat cselekedtem, hogy bevettem. Kérdésem az lenne, hogy nem befolyásolja az eredményt? Gondolok itt például olyanra, ha esetleg gyulladás van az agyamban, vagy valami idegi megbetegedés, bármi, akkor azt nem teszi kevésbé észrevehetőnek a nyugtató? (Laikusként azt gondolva, hogy a nyugtató is az idegekre hat.) Tehát a nyugtató bevétele ellenére is jól láthatóak lesznek az esetleges elváltozások? Válaszát köszönöm szépen! (Nincsenek egyébként tüneteim, csupán szűrő jelleggel vettem igénybe a vizsgálatot.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza MRI vizsgálatok témában

Kedves Kérdező!

Xanax bevétele semmiben sem befolyásolja az MR vizsgálat elvégzését és a kapott eredményt.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. április 21., 20:43; Megválaszolva: 2021. április 22., 10:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...