Fülzúgás, látászavar, pulzálás

Tisztelt Doktor Úr! Kezelt pajzsmirígy alulműködésem és magas vérnyomás betegségem van, de év elején volt egy felső bal bordaközi ideggyulladásom, ezt követően egy erős szívdobogás maradt vissza. Panaszaim az alábbiak (8 hónapot követően): - látászavar pulzusszinkronnal, hajszáleresedés, szemérzékenység (neuropátia?) - fülzúgás, füldobogás pulzusszinkronnal, fülérzékenység (neuropátia?) - fej lüktetése, lehajoláskor egyből nyomás nehezedik a fejemre, fejérzékenység (neuropátia?) - erős szívdobogás - nyaki verőerek és mellkas erős lüktetése, pulzus érzete gyakorlatilag a test egész területén, bőrfelület érzékenységgel (neuropátia?) - szédülés, ilyenkor pillanatnyi egyensúlyvesztés érzete (néha jön elő) - enyhe memória, gondolkodási zavar - többször nehézlégzés (oxigénhiány?) - fáradékonyság, alvászavar Szűkül a kör és valószínűleg keringési probléma áll a háttérbe és attól tartok neuropátiás (szenzoros) bántalmat okozott. Kardiológia, fülészet, szemészet konkrétan negatív, bár a feljebb leírt panaszok alátámasztottak, csak nem a szív, fül vagy szem betegsége. Koponya, mellkas érfestéses mr-eket javasoltak. Angiológiai és neuropátia irányába kivizsgálás folyamatban. Lesz egy 10 napos értágító infúziós kezelésem jövő héttől, annak hatását még meg szeretném várni. **Doktor Úr mit gondol a panaszaimról keringési, érrendszeri probléma állhat a háttérben? Ez akkor valószínűleg az egész szervezetet érintheti (kiszáradt és fehérebb bőr, gyors kopaszodás és őszülés, enyhe potenciál csökkenés, hajszálerek folyamatos megjelenése) . A másik kérdésem az lenne, ha az állapotom nem lesz jobb az értágító infúziós kezelést követően, de szerintem ha jobb lesz is érfestéses vizsgálatot szeretnék csináltatni, hogy mihamarabb meglegyen. **A kérdésem az lenne, hogy a feljebb leírt panaszok mellett a ,,3D angiográphiás kopony MR" vagy a ,,Belső fül + koponya kontrasztos MR" lenne jobb (Medicover) , azaz a 3D-s vagy a sík ábrázolású MR rajzolná ki jobban a problémámat? Jelenleg pluszba szedek a problémák miatt, bár erre már nem igazán használnak: Rutascorbin (napi 3x1 orvosi javaslat) , Detralex 500 (napi 1 orvosi javaslat) , Milgamma N (napi 2 orvosi javaslat) , Bioco Rutin 50 + 100 mg C vítamin (napi 1) , C vitamin 1000 mg (napi 1) , Calcium + Magnesium 750 mg (napi 1) , Multivitamin (napi 1) , Systane ultra szemcsepp (napi többször orvosi javaslat) Meglévő betegségeimre: L-thyroxin kb. 72 mikrogrammot,1 db 5/5 mg egiramlon, 5 mg bisoprolol sandoz Köszönöm válaszát előre is. További szép napot kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza szorongásos tünetek témában

Kedves Kérdező!

A leírt panaszok elég sokrétűek, bennem leginkább lelki eredet (kóros szorongás) merül fel első körben, az eddigi vizsgálatok mind negatívnak bizonyultak. Vannak a hangulatzavarnak olyan típusai, ahol a testi tünetek dominálnak. Erről bővebben itt olvashat: http://fajdalomportal.hu/cikkek/456/az-atipusos-depresszio-es-a-fajdalom

Mindenesetre egy koponya MR megnyugtatóan tudja tisztázni a dolgokat (szervi vs. lelki eltérés).

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. szeptember 02., 11:39; Megválaszolva: 2021. szeptember 06., 15:01
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vashiány-e, illetve a...
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! A vérvételem eredményében 4 értéknél eltérés található. Se koleszterin 5,3 mmol/l A koleszterin célértéke...
Agydaganat ? Van egyértelmű tünet ?
Főoldal / Orvos válaszol / Fájdalom Agydaganat? Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint egy hónapja küzdök néhány aggasztó tünetettel. Kb 5 hét...
Milyen betegségre utalhat a tünetek?
1 éves kisfiú agykamra tágulat
Üdvözlöm! Kifiam 1 éves le van maradva a mozgás fejlődésben nagyon ezt a diagnózist kaptunk a koponya mr után.Szeretném tudni ez a diagnózis...
Koponya MR+angió vizsgálat eredmény
Tisztelt Doktornő! Több, mint 1 éve tartó enyhe fülzúgás és bizonyos helyzetekben észlelt enyhe egyensúly zavar miatt kértem koponya MR...