Reggeli rosszullét

Tisztelt Doktornő! Olyan problémám van, hogy már hosszú ideje reggel nagyon nehezen kelek, remegek, émelygek, hasmenésem van, iszonyatosan izzad a tenyerem és a talpam. Nem tudom, hogy mi okozhatja, milyen irányba induljak a probléma felderítésére? A legkisebb dolgok is stressz és szorongást okoznak. Gyermek koromban sok rossz ért, édesanyám alkoholista volt és 12 éves koromban elhagyott. Lehet, hogy ezek a gyermekkori traumák okozzák? Vagy már arra is gondoltam, hogy talán valami érzékenység, pl. glutén? Sokszor már elviselhetetlennek tartom. Azt még tudni kell, hogy naponta fogyasztok kb. 3 marihuánás cigarettát, az első elszívása enyhíti a tüneteket. Kb. délutánra már nincs bajom. Nem tartom magam függőnek, de lehet, hogy mégis ez okozza? Más szenvedélyem nincs. (Régebben szedtem nyugtatókat is.) Köszönöm ha segít. (22/F)

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza szorongásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező! Két irányban lenne hasznos elindulnia. Egyik a szomatikus/testi kivizsgálás, kezdve egy vérvétellel - laborvizsgálattal, háziorvosi konzultációval vizsgálattal, illetve ezzel párhuzamosan pszichológus/pszichiáter segítségét kérnie, mely térítésmentesen és beutaló nélkül (érvényes TAJ-jal) a területileg illetékes mentálhigiénés gondozóban elérhető. Azt gondolom, hogy valószínűleg van valamilyen szorongásos tünetegyüttese (generalizált szorongás, illetve felmerül bennem a, depresszió és vagy pánikbetegség is), amit érdemes lenne megfelelő szaksegítséggel kezelni, a marihuánás cigaretta ugyanis inkább ennek az öngyógyítása lehet, főleg, hogy a panaszai enyhülnek erre. Addig azonban nem lehet kimondani, hogy tisztán lelki okokra vezethető vissza a panasza, amíg egy általános szomatikus kivizsgálás negatív eredménnyel nem zárul, így érdemes lenne ezzel kezdenie. Mielőbbi jobbulást kívánok üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

Megválaszolva: 2022. január 23.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Brintellix
Üdvözlöm Dr Nő, faxiprol 75mg váltottam 10mg brintellix-re. Faxiprol is tökéletes volt pánikra, de nagy fokú fáradság érzés és PSSD jelentkezett. Brintellixel...
Érdemes lenne pszichiáterhez fordulnom?
Tisztelt Doktornő. Ez lenne a legutolsó dolog, amire gondolnék, de valami probléma van velem és lassan kifogyok a lehetőségekből. Nemigazan haladok előre és...
Pánikbetegség
Tisztelt Doktornő/Úr! 21 éves nő vagyok. A problémám tavaly évben kezdődött, amikor az első panikrohamom előjött. Mivel én magam se tudtam, hogy ez pánikroham...
Szükséges labor / és egyéb vizsgálatok...
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy milyen labor / és bármilyen egyéb vizsgálatra lenne szükség, ha azt szeretném kizárni, hogy a szorongásom és...
Fülzúgás, látászavar, pulzálás
Tisztelt Doktor Úr! Kezelt pajzsmirígy alulműködésem és magas vérnyomás betegségem van, de év elején volt egy felső bal bordaközi ideggyulladásom, ezt...
Nehéz légzés
Üdvözlöm! 3 hónappal ezelőtt hirtelen csak rám tört egy olyan érzés hogy nem mindig tudok nagy levegőt venni és azt érzem, hogy a gyomrom osszeszorul, mintha...