Pánikbetegség

Tisztelt Doktornő/Úr! 21 éves nő vagyok. A problémám tavaly évben kezdődött amikor az első panikrohamom előjött. Mivel én magam se tudtam, hogy ez pánikroham az orvosomhoz fordultam a tünetekkel, aki csinált egy EKG-t és vérnyomásmérést ahol minden eredményem jó lett. Szeptembertől teljesen elmúltak a rohamok de most 2022 Januárjától egyre rosszabb. Egyetemista vagyok, de nincs semmi problémám se a tanulással se semmivel ami így idegileg kiborítana. Mivel nem lettem jobban a sürgősségire kerültem, bal kar zsibbadással és mellkasi fájdalommal, csináltak egy EKG-t egy vérnyomásmérést és egy teljes labort és közölte velem a doktor, hogy minden rendben van és a laborom is jó lett. Ezek után se lettem jobban így egy kardiológiai kivizsgálásra is elmentem ahol szintén volt EKG, vérnyomásmérés majd egy szívultrahang és pajzsmirigy ultrahang, itt is közölte a doktor, hogy nincs semmi szívproblémám se pajzsmirigy és minden eredményem jó. Viszont a vizsgálatot követő nap óta szédülök, már lassan egy másfél hete. Vérnyomást szoktam mérni és mindig 120/80 valamint a cukrom is jó az 4,9. Lehetséges lenne, hogy az egész pszichés alapon van? Nem mondanám vészes szédülésnek, inkább olyan mintha hirtelen valami megdobná a fejem és olyankor egyből jön a pánik érzés mint például a szapora szívverés és az izzadás, mert ilyenkor mindig bepánikolok, hogy mi van ha esetleg vérnyomás problémáim vannak és nehogy stroke-ot vagy infarktust kapjak, hiába a jó eredmények. Leginkább nyugalmi állapotban jön elő, mint minden más tünetem.Ön szerint csak beképzelem az egészet a szorongás miatt? Ha igen, akkor hogyan tudnék tenni ellene? Sajnos hozzá kell tennem, hogy nem is aludtam még sokat mostanában a rengeteg idegeskedés miatt, hogy mégis mi lehet a bajom, volt olyan hogy hajnal 3-4ig is fent voltam mert pánikoltam, hogy mikor leszel rosszul. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza szorongásos tünetek témában

Tisztelt Kérdező,

A leírt tünetek minden bizonnyal szorongásos eredetűek, - ezt a negatív vizsgálati eredmények is bizonyítják. A betegségektől való, - irreális - félelem, maga is szorongásos eredetű betegség, hipochondriának hívjuk. Ha úgy érzi, hogy nincs is aktuálisan oka az aggodalomra, akkor is el kell fogadni, hogy ez valamitől kialakult. Innen már csak egy lépés, hogy megpróbálja segítséggel feltárni a tünetek hátterét. Érdemes megpróbálni egy kollégával.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2022. május 03., 02:00; Megválaszolva: 2022. május 11., 11:13
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szükséges labor / és egyéb...
Nehéz légzés
Üdvözlöm! 3 hónappal ezelőtt hirtelen csak rám tört egy olyan érzés hogy nem mindig tudok nagy levegőt venni és azt érzem hogy a gyomrom...
Szorongás okozza a tüneteket?
Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyon nehéz időszakon vagyok túl. Ebben a hónapban érettségiztem, és mivel maximálista vagyok rengeteget készültem rá....
Pánik beteg lettem mit tegyek?
Tisztelt Doktornő! 1995-ben elváltam 1 lányom van aki jelenleg 23 éves jelenleg ő a család fenntartó én asztmás betegségem miatt 46%-os...
Pánikbetegség gyógyszer