Aneurysma gyanú

Tisztelt Doktor Úr! MR angiográfia eredmény szerint a bal oldali cerebelli superioron 8 mm-es orsószerű kiszélesedés látható, ami aneurysma gyanúját veti fel. Tüneteim nincsenek, egy ellenőrzés alkalmával derült fény a dologra, mivel évekkel ezelőtt már volt egy műtétem cerebri posterioris aneurysma miatt, ami meg is repedt, abból tünetmentesen gyógyultam. A kezelő orvosomat nem érem el egy ideje, az lenne a kérdésem, hogy az eredmény alapján szükség van-e sürgős beavatkozásra, mire lehet számítani hasonló esetekben? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a aneurysma témában

Kedves Kérdező! Erre elég nehéz válaszolni előző adatok, az MR elkészítésének indoka és előző képalkotó anyagának hiányában. Célszerű lenne a háziorvossal egyeztetni első körben, akinél megvannak a korábbi adatok esetlegesen. Elöljáróban azt tudom mondani, hogy ha ez valóban aneurysma és nem a korábbi műtét maradványa, akkor idegsebészeti beavatkozás (elzárás) szükséges. Mindazonáltal fenntartásaim vannak a lelettel kapcsolatban, hisz feltételezem, korábban érfestéses vizsgálata is volt, továbbá ha kontrasztanyag adása nem történt MR kapcsán, akkor az eredmények nehezen értekelhetőek. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. november 19., 09:31; Megválaszolva: 2020. november 23., 08:39
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Sm -tanács kérés
Tisztelt Doktornő! 2009februárja óta igazolt SM betegségem van. Ami látóideg gyulladással kezdődött. Kaptam akkoriban rebifet-et illetve avonexet...
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés