• Korábbi agyi aneurysma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! 2016 februárjában agyi aneurysmaval műtöttek.2 értágulatom volt az adott érszakaszon,ami elég rossz állapotban volt,ezt az érszakaszt le is zárták,tehát ott keringés nincs.A műtét sikeres volt,viszont műtét közben egy vérrög alakult ki,amitől lebénult a bal oldalam.1 hónapot töltöttem kórházban/rehabilitáción Pécsen.Szerencsére gyorsan rehabilitálódtam,semmi panaszom nem maradt ebből kifolyólag vissza. 3 hónap múlva kellett vissza mennem kontroll agyér festésre,ahol mindent rendben talált a professzor úr,és azt mondta,hogy nincs szükség további kontrollra,felejtsem el hogy valaha volt ez a betegségem.Kerdeztem tőle, hogy ezután csak császár metszéssel szülhetek e,viccesen azt felelte,hogy akár hét gyereket is szülhetek termeszetes úton. A kérdésem az lenne,hogy valóban nincs szükség kontroll vizsgálatokra?Azzal hogy ezt az érszakaszt elzárták a keringésből és az aneurysmakat is lezárták, ez már nem jelenthet számomra veszélyt?Mert azt olvastam,hogy ilyen műtét után 3even keresztül, évi 1 kontroll erfestes szokott lenni. De nekem csak egy volt,ahol mindent rendben találtak, és elengedtek azzal,hogy tekintsem magam egészségesnek. Panaszom nincs,bal oldalam is 100%os.

        Dr. Fehér Gergely válasza a aneurysma témában

        Kedves Kérdező! Az agyi aneurysma (értágulat) kezelése sebészeti, a döntés az ő kezükben van. Ismételt érfestéseknek nem látom értelmét (azért a katéteres érfestés rutinszerű elvégzése nem jár veszélyek nélkül), esetlegesen MR vizsgálat kontrasztanyag adásával szóba jöhet. Ön egészségesnek nyilvánítható, élje tovább az életét. Célszerű a területileg illetékes szakrendelésen jelentkeznie, ott egy témában jártas neurológus áttekintheti a kórtörténetet és megbeszélhetik a felmerülő kérdéseket, és MR szervezésére is lehetőség van. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2019. október 09., 09:51; Megválaszolva: 2019. október 11., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: