Rosszullét

Tisztelt Doktornő, Ülő munkát végzek, és évekkel ezelőtt voltak problémáim, szédülés, látászavar, kar zsibbadás. MR vizsgálat készült koponya illetve nyaki részről. A nyaki gerinc MR vizsgalat eredménye: minimális spondylosis, enyhe gyöki kilépési erintettséggel a C.III-IV jobb oldalon, koponya MR nem mutatott eltérést. Volt hogy a lábaim mintha ügyetlenné váltak volna, de ezt a szakaszt nem vizsgálták. Panaszaim idővel elmúltak. 3 hete éjszaka arra ébredtem hogy zsibbadast érzek a tarkóm tájékán majd jobb karnál és lábnál, szédültem és a vérnyomasom is magas volt. Másnap felkerestem a háziorvost, ahol szintén magas vérnyomást mértek (ez a családban gyakori betegség) így vérnyomas csökkentőt kaptam és ujból szedtem az izomlazítót. Pár nap múlva a jobb lábfejemen a lábbujjaknál zsibbadás kezdődött, majd ügyetlennek éreztem a lábaimat és elgyengültnek. Az izomlazítót abbahagytam, panaszaim mérséklődtek. Jártam neurológiai szakrendelésen ahol a lábaimat tekintve reflexet néztek és azt a választ kaptam hogy a stressz miatt az izmaim görcsben vannak, nincs szükség további vizsgálatra (feszültségoldót kaptam amitől nem éreztem jól magam és abbahagytam par nappal később) Tegnap újra ezt éreztem a lábaimban mintha el lennének nehezedve. Véleménye szerint mi lehet a probléma, vagy hogyan tudnám orvosolni? Érdemes lenne tovább mennem egy MR vagy CT vizsgálatra? (Melyik vizsgálat a célravezetőbb ilyenkor?) Válaszát előre is nagyon köszönöm! Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

Koponya és C-gerinc MRI vizsgálata negatív.

Egyelőre halgasson az Önt megvizsgáló orvos tanácsára, és szedje a feszültségcsökkentőt,amit felírt, nem volt helyes, hogy abbahagyta.A stressz eredetű problémák javulásához idő kell.Ha azonnal nem szünnek a panaszok, helytelen újabb vizsgálatokat kérni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 13., 13:44; Megválaszolva: 2020. november 16., 11:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szputnyik vakcina
Mitől lehet?
Mr lelet kiértékelése
Tisztelt Doktor Úr! Szédülés, és gyakori rosszullétek miatt voltam koponya mr viszgálaton. Aminek az eredménye: Frontalis periventricularis jelzavar...
Szédülés, imbolygás
Szorongas, szedules
Üdvözlöm Dr úr! Eross szeduleses panaszaim tobb eve tartanak amit ki is vizsgaltattam .Tavaly októberben voltam natív koponya mrin. Es most is voltam...