Enyhe fejfájás, arc zsibbadas, gerincfájdalom, végtagok zsibbadása gerincfájdalom

Tisztelt Doktor Úr! Az egész betegségem 2008. március 14-én kezdődött mikor édesapám öngyilkos lett. Előtte 7 hónappal halt meg édesanyám. Ez a két haláleset teljesen felborította az addig csodálatos életemet. Kezdődött, hogy édesapám halála után pánikrohamok gyötörtek nap mint nap hihetetlen testi fájdalmakkal. Sajnos beleugrottam az "öngyógyítás csapdájába" és az alkohollal próbáltam megszüntetni a lelki fájdalmaimat. Ez rézben sikerült is csak az alkohol mellékahatása miatt elvesztettem a családomat, a munkámat és szinte mindent. 2013. március 11- én önként jelentkeztem egy rehabilitációs intézetbe ( Szigetvári Kórház Pszichiátriai és Addiktológiai Osztály Rehabilitációs ( gyógyszermentes terápia Minnesota model) részlegére. Előtte igen erős pszichiátriai gyógyszereket szedtem és itt megfelelően lépésekben ezek csökkenteték majd elhagyták. ( Rivotril, Xanas, külömböző hangulat stabilizátorok stb. ) A terápia 55. napján furcsán kezdtem el érezni magam és onnan kezdődik a pokol az életembe. Visszajöttek a pokoli pánikrohamok kevert testi tünetekkel. Valamelyest enyhűlt mikor megismertem a mostani feleségem és megszületett közös kislányunk is. Aztán elérkezett 2014. október 16 este amikor étkezés közben hirtelen nyelési nehézségem lett illetve attól kezdve különböző intenzitással zsibbad a nyelvem.. Ettől a félelemtől ismételt rohamok, orvosról orvosra járkálás megannyi negatív lelet lett az eredmény. Talán úgy érzem, hogy ezt 2020. januáráig kordában is tudtam tartani. Aztán furcsa dolog kezdet történi ismét velem a nyelvzsibbadás mellett fokozatosan elkezdett zsibbadni a szám körül majd az arcom mindkét oldala a bal lapockám alatt illetve elkezdet fájni a gerincem. Most 2 hónapja Németországban dolgozom és a végtagjaim is elkezdtek bizseregni ezek lefekvéskor sem szünnek meg illetve most már állandóan fenn állnak. Álló munkát végzek napi 8 órában de tudok mozogni. A nyelvzsibbadasra volt neurológiai kivizsgálás CT ( negatív ) Mi lehet ez? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza a zsibbadás témában

Kedves Kérdező! Panaszai hátterében leginkább pszichés háttér merül fel, de megnyugtató tisztázásként koponya és gerinc MR vizsgálat javasolt esetleges egyéb háttér kizárása céljából első körben. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2020. április 30., 22:17; Megválaszolva: 2020. május 04., 18:56
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.