• Csattogtat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Kérdésem a következő lenne pár éve a fiam (14 éves volt) éjszaka alvás közben csattogó cuppogó hangot hallatott (nem fogcsikorgatás) akkor nagyon megijedtem,rögtön felkeltettem nem volt zavart első szóra felébredt tudott válaszolni a kérdéseimre. Pár hét múlva elvittem neurológushoz aki megvizsgálta csinált EEG vizsgálatot kizárta az epilepsziát amitől én rettegek azt valoszinűsítette, hogy mivel sok számítógépes játékot játszik az okozza vagy mivel nagyon sokáig szopta az úját (12 éves korig) ez valami szopóreflex ami megmaradt. Most pár hete (eltelt pár év most 17 éves) egy szobában aludtunk és megint hallottam ezt a hangot ismét felkeltettem nem volt zavart tudott válaszolni a kérdésemre, nagyon megvagyok ilyedve attól tartok, hogy esetleg valamit nem vettek észre amúgy teljesen egészséges soha nem volt semmilyen görcsös rohama bár az igaz, hogy rengeteg számítógépes játékot játszik napközben vajon mi lehet ez? aggódom köszönöm válaszát üdvözlettel Jné

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a alvászavar témában

        Kedves Kérdező ! Bizonyos alvásszakaszokban, amikor az álomképek keletkeznek, gyakran előfordulnak különféle hangjelenségek is. Ez lehet értelmes szó, vagy bármi egyéb.Mint írja, a fiatalember bármikor ébreszthető, tiszta tudattal.Epilepsziára utaló semmi jele nem volt. EEG-je is negatív.Szerencsére,az újj szopást is kinőtte.A jelenség tehát nem kóros.Levelében egyéb, korához viszonyított fejlődésbeli elmaradásról nem számolt be. Az Ön helyében valamilyen okos eszközzel korlátoznám a számítógépes játékok használatát, de ez csak abban az esetben lenne konfliktusmentes, ha helyette szintén érdeklődést kiváltó, hasznos elfoglaltságot találnának neki. Legjobb lenne valamilyen testmozgás, sport, nyelvtanulás, stb. A túlzott szülői aggodalmaskodás helyett a józan nevelés hasznosabb egy kamaszgyermek esetében.


        Kérdés: 2020. április 11., 21:52; Megválaszolva: 2020. április 15., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.