• Neurológiai gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!3 éves koromban vették észre hogy időnként jobb szemem felfelé, és kifelé kancsalít. Ezzel mai napig együtt élek, viszont Januárban erős nyomást éreztem a szemem mögött, melyhez fejfájás, szédülés társult. Szemészeten előjegyeztek strabismus műtétre. Neurológián a doktornő progrediáló diplópiát, ataxiával állapított meg, natív agykoponya ct negatív.A doktornő kontrasztanyagot koponya ct-t kért, de a járvány miatt le volt zárva az épület így csak a natív ct-t végeztek el. Nem tudok fókuszálni, nystagmus is van, állandóan szédülök,ami forgó jellegű és a fejfajasom kB 1.5 hónapja folyamatos. 1 percre sem szűnik meg. (gyógyszer nem használ) intenzitása változó, leginkább este és reggel a legerősebb, ilyenkor már sokszor elviselhetetlen. Sokszor fel is ébredek rá éjszaka.Napközben kicsit enyhül, a fejem hátsó részéről indul ki egy nagyon melyről jövő, néha lüktető fájdalom ami az egész fejembe kisugárzik, a szemgolyóimban is fájdalmat érzek.Már nagyon régóta tart és nem javul, hiába reménykedem minden reggel ahogy a szemem kinyitom hátha ma nem fáj majd, de sajnos nem szűnik a fájdalom.Kérdésem az lenne ön szerint mi okozhatja a panaszaimat?Ezt mind a szemem okozhatja? Sajnos a járvány miatt nem tudok visszamenni a neurulógiára.myastenia gravisra is történt antireceptor vér vizsgálat ami minuszos lett, gondolom az negatív. Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a tensiós fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Gyermekkora óta él szemtengely ferdülésselKorrekciós műtétre előjegyezték.Koponya CT is megatív, ezért nagyon súlyos probléma már nem lehet.Ez nem egy acut betegség, nem sürgős beavatkozás.A mindennapos fejfájása jelenleg leginkbb stresszre utaló, úgynevezett tensiós fejfájás.Nyugodtan várja meg, amíg a járvány megszűnik, és biztonságosan tovább lehet folytatni a kivizsgálását.Enyhe nyugtató szedése enyhíthet.tartózkodjon a rendszeres fájdalomcsillapító szedésétől. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. április 05., 11:05; Megválaszolva: 2020. április 07., 07:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mit vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos