Agyvérzés 66

Édesapám 10 napja agyvérzést kapott.Kb 3 óra múlva találtak rá. Előzőleg már volt egy kisebb agyvérzése, de azt lábon kihordta, de elment orvoshoz, kezelték. (Most azt a hírt kaptuk, hogyha élve akarjuk látni, igyekezzünk.) A vidéki kórházból továbbszállították egy nagyobb városba, ahonnan még aznap éjszaka visszaszállították azzal, hogy nem műthető. (? ) Három agykamrát elöntött a vér.Egy hét múlva a CT-felvételen még egy agykamrában vér volt, ill. a többiben is vérömlenyek (rögök? ) voltak. Az orvos szerint destruktív a vérzés.Lélegeztetőgépen van, most már a gép csak rásegít, de a légzését maga szabályozza, a gépről levenni nem lehet.Először vérhígítót kapott, majd, ami az alvadást segíti elő, ill. Ebrantint a vérnyomására.Jobb oldala bénult. Bal oldalát mozgatja, lábát húzogatja.Vérnyomása: 160/80 és 150/70 körül van, pulzusszám 90 és 100 között.Kezünket szorongatja, szerintünk tudatánál van, de ez nem mindig világos.Kérdésem: Mit tehetünk érte a lelki támogatáson kívül? (Olvastam a mélyvénás trombózisról: masszírozzuk a béna oldalát pl? ) Lehet-e például Tense-t használni? Az immunrendszerét tudjuk-e valamivel erősíteni? Egyáltalán mik az esélyei, van-e esélye a túlélésre, ennek mik a feltételei? Egy fővárosi körházban jobb esélyei lennének? Őszinte válaszát várom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza agyvérzés témában

tisztelt Érdeklődő!

Az agyvérzést sehol a világon nem tudják érdemlegesen kezelni, ezért mindegy, hol éri a beteget. A baj megtörtént, az agy jelentős részét elborította a vér, sem műteni, sem kezelni ezt nem lehet. Sajnos Önök sem tudnak semmi érdemlegeset tenni az édesapjáért. Jót tesz a masszírozás, de a beteg kap kezelést mélyvénás thrombosis megelőzése céljából. A kezelése ebből áll: megelőzni a további, ismételt vérzést, mélyvénás thrombosist, fekvéstől kialakuló tüdőgyulladást, vesemedence-gyulladást.Tense-t nem szoktunk stroke-nál rutinszerűen használni, mert ronthat a betegségen. A stroke esetében nem az immunrendszerrel van baj, azt nem kell erősíteni.magas fehérje tartalmú tapszer haszno lehet, de ezt meg kell beszélni a kezelőorvossal és diétás nővérrel. A beteg mindent megkap, ami segíthet- de ez nem biztos, hogy elég lesz az életben tartáshoz, sikeres rehabilitációhoz.

Tülelmet kívánok a családnak.

Kérdés: 2014. május 12., 12:19; Megválaszolva: 2014. május 13., 22:38
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
agyvérzés
Tisztelt doktor Úr! Van egy barátom, aki 31 éves magas vérnyomás betegségben szenved és gyógyszert is szed rá. Ennek ellenére tavasszal...
MRI lelet értékelése
Tisztelt Doktornő! 2002-ben volt egy jobb oldali occipitalis lebenyvérzésem (angioma cerebri spontan sanalodo occipitalis) , melyet időről időre...
agyvérzés
február 1-én édesapám átesett egy eros agyvérzésen, mely kovetkeztében le bénult az egész jobb oldala. A kezét nem tudja eggyáltalán mozgatni, a...
Agyverzes utani laz
Kedves Doktorno! Ferjem 2012.nov.4-en agytorzsi agyverzest kapott, mesterseges altatasban tartottak es lelegezteto gepre tettek. 3-4 nap utan lazas lett...
Agyvérzés
Tisztelt Dr. Siró Péter! 63 éves apukám agyvérzést kapott és sajnos 12 órán keresztül úgy feküdt mire észre lett véve, hogy baj van (sajnos...