• Agyi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő! Két külön dologról is szeretnék kérdezni. 1.) 2 éve, egy nagyon stresszes időszakot követően "kialakult" bennem, és a mai napig tart, hogy nehéz dolgot emelve elkezd rángatózni az adott izmom. Tudom, ez aránylag természetes, de sokkal hajlamosabb vagyok rá, mint előtte, és jobban is rángatózik. Vagy pl. az arcizmaimat is ha nem teljesen feszítem be, csak úgy félig megfeszítem, elkezdenek rángatózni. Ugyanez, ha valami nagy stresszhelyzet jön, kicsit elkezd remegni a testem, pl. a térdemnél. 2.) Fájdogál a fejem egy ideje, főleg homlok felett, inkább bal oldalon és pár hete egy magas hangon sípol a bal fülem, ha bedugom a fülemet, jobban hallom, és ha rágok, akkor is jobban hallom. Továbbá ma felébredtem, félálomban forgolódok, semmi bajom, majd kicsit jobban magamhoz térek, de még fekszem, és a homlokomnál belenyilall egy tompa fájdalom, de el is múlik hamar, majd ezt követően hányingert éreztem. Felkeltem, és már nem érzem. 5 hónapja volt gerinc, 3 hónapja volt natív koponya MR-em, az eredményt csatolom képen. Kérdéseim a következők: 1.) - A testrészeim erőlködésre való rángásait mi okozhatja? 2.) - Ön szerint kellene új koponya MR-t csinálnom 3 hónap elteltével, az új panaszokkal? - Az angiográfiás mennyivel jobb? Az erek állapota/elváltozásai nem látszanak a sima MR-en? - Legrosszabb esetet tekintve, agydaganatot, mik az első tünetek? A fejfájás, hányinger lehetnek az első tünetek? - (Kicsit fejfájós vagyok, és tudom, hogy nem így működik, de) Ön szerint mennyi időnkénti koponya MR ami "szűrésnek" jó? Tehát mennyi időnkénti vizsgálat az, amivel még súlyosabb betegség is idejében felismerhető? (Ugyanis magánra is elmegyek időnként). 21 éves, férfi. Nagyon kétségbe vagyok esve. Nagyon szépen köszönöm segítségét!

        Tisztelt DoktorNő! A mai nap folyamán írtam önnek e-mailt (Péter, 21 éves férfi). Annyival egészíteném ki, amiket a mai nap folyamán tapasztaltam. 5x-6x a semmiből belenyilallt a fájdalom különböző pontokba a fejemen, de mind a fejem bal oldalán volt. Hirtelen belenyillal, erősen fáj, de szinte rögtön el is múlik. A kérdéseim sorát azzal egészteném ki, hogy lehet ez Aneurizma, vagy agyi érprobléma? Az látszik a natív koponya MR-en? Nagyon félek mi okozhatja. Ha ezt a levelet is megkapta, kérem válaszában írja meg. Ismételten nagyon köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fejfájás témában

        Kedves Kérdező ! Hosszú levele főleg a félelmeiről, aggodalmairól szól.Bizonyos testi tünetek, remegés, fejfájás, stb.. kétségbeesést váltanak ki Önből,mert azonnal súlyos betegségről képzeleg.Az orvos számára ezek az érzelmek érthetőek, de nem tud velük egyenként foglalkozni, de nem is kell.Az orvostudomány mai állása mellett a helyes lépés a koponya és a gerinc MRI vizsgálata volt,ez meg is történt. Szerencsére, a leletek teljesen negatívak. A panaszok minden bizonnyal szorongásos betegségéből adódnak,a kezelésért pszichiáterhez kell fordulnia. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 21., 10:04; Megválaszolva: 2019. október 22., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: