• Idegsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok. Április óta van szájpadlás fájdalmam. Egy tejfog maradvány eltávolítva lett a bal felső fogsorom mellől a szajpadlás irányából.Nagyon nehezen jött ki. 1 hónapja a bölcsesség fogam jobb oldalon fent el lett távolítva. Szájpadlásom továbbra is szétakar szakadni, fogorvosnál ct felvétel készült, nem mutat ki semmit, fül orr gégésznél arc ct lett készítva azon az áll, hogy negatív a lelet. Orrmelléküregek es a rostasejtek nyálkahártyája megvastagodott. A fül orr gégész azt mondta, valószínűleg az ideg szálam meglett sértve ... de a szájpadlásomban és az arccsontomban orrcsontomban feszito erzes van . Ami hol napi szinten érzehető hol pár napra abbamarad. Valóban ideg sérülés állhat a hátterben? Valamint milgammát szedem, de nem érzek hatását..mit tegyek?

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a trigeminusz neuralgia témában

        Kedves Kérdező! Szájsebészeti beavatkozások után sajnos elég gyakori a nervus trigeminus ideg microsérülései miatt az érintett terület elhúzódó, fájdalmas érzékenysége.Ez a tünet ennek az idegnek a speciális anatómiai szerkezetéből adódik.A fájdalom sokszor nem a sértés helyén lép fel, hanem kisugárzik valamilyen irányba.Ezek az utólagos fájdalmak nagyon kellemetlenek és csak nagyon lassan múlnak el. Figyelje meg, a feszítő érzést konkrétan mi fokozza Hideg, vagy túl meleg étel, huzat, ásítás,stb. Fontos az esetleges orrmelléküregi, arcüregi gyulladás kezelése is.Legyen türelmes.A hagyományos fájdalomcsillapítók ilyen esetben hatástalanok. Gyógyszeres javaslatot neurológus adhat. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. október 16., 16:44; Megválaszolva: 2019. október 18., 06:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.