Arcidegzsába, Trigeminus Neuralgia

Tisztelt Doktornő! Kérdésem a kb.4 éve fennálló betegségem Trigeminus Neuralgia a kezelő orvosom szerintem nagyon körül tekintően járt el.Két éve Ct, MRI, MRA.vizsgálatok eredménye -negatív volt.Gyógyszeres kezelést javasolt Tegretol, Lirica- amit kb.2 hónapja megemelt napi 3*2db a felerősödött fájdalmak miatt, néha elviselhetetlen fájdalmaim vannak. A gyógyszerek enyhítik kellemetlen mellék hatásokkal (szédülés, levertség, álmosság, hányinger stb) Ami miatt még is a Doktornőt meg kerestem az a betegségem és a szem problémáim összefüggése nyugtalanít. Januárban volt egy kezdődő retina leválás az egyik szememen amit sikeresen lézerrel meg tudták műteni, ezt megelőző évben decemberbe a jobb szemmel kezdődött ugyan ez a probléma (jobb oldali az arc fájdalmam) azt is lézerrel meg műtötték. Most került figyelmembe egy olyan információ, hogy Noha szőlő fajta pektinje tartalmaz olyan vegyületet ami szervezetbe jutva mérgezést okoz (metil-alkohol) _ebből a szőlő fajtából minden ősszel nagy mennyiséget fogyasztottam tisztító kúraként (kb.25 kg) nagyon kevés másféle táplálékot ez időszakban.Kertünkben terem és olvastam milyen jó tisztító hatása van a szőlőnek (nem írtak a fajtákról) . Tisztító kúraként 4 éve csinálom előtte is fogyasztottam. Kérdezném lehet-e összefüggés a betegségem a szem problémám és a szőlő fogyasztásom között. Ha igen milyen lehetőség van esetleg más fajta vizsgálatra lenn-e szükség vagy kezelésre? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza trigeminusz neuralgia témában

Kedves Kérdező!

Az egyoldalú táplálkozás szélsőséges formája, amiről beszámolt.Lehet, hogy van "tisztító" hatása, de ugyanakkor számtalan, leginkább B vitamin hiányt idéz elő, ami fokozhatja a neuralgiás panaszait.Ezt a kúrát idén már ne ismételje meg. A gyógyszeres kezelését nem tudom minősíteni, mert nem írja, hogy melyik szerből kap 3x2-t. A gyógyszerek esetében nem a tabletták mennyiségét, hanem annak a hatóanyag tartalmát kell figyelembe kell venni, és mellékhatások esetén a dózis csökkentése javasolt. Az arcidegzsába és a retina leválás, valamint a lézeres kezelés közt szerintem semmilyen összefüggés nincs. A szemészeti betegségével kapcsolatban a továbbiakban kérdezze a szemész szakorvosát is.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 15., 19:39; Megválaszolva: 2015. március 16., 07:57
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...