Arcban érzett fájdalom

Kedves Doktornő Pár hete kezdődött az egész. A bal fülemnél éreztem fájdalmat, ami át sugárzott az egész arcom bal részére. Elmentem orvoshoz, ott azt mondták fülgyulladás, biztos huzatot kaptam...írtak rá gyógyszert. De a fájdalom csak nem enyhült. Tovább mentem mert az összes fogamba éreztem már. Házi orvosom rágóizületi gyulladást mondott. De azért fül- orr gégészetre is küldött. Írt fel Aflamin rapidot. Fogászati kezelés alatt is állok január óta, rágófogak is hiányoznak. Fülészeten mondták nincs fülgyulladásom. Ők is rágóizületre gyanakodnak. Eltelt egy hét szedtem a gyógyszert, de a fájdalom nem csillapodik, sose éreztem még ilyet. Elmentem panoráma röntgenre, utánna fogorvosomhoz, szerinte nem fogászati eredetű. Persze van rossz fogam, meg pótolni is kell. De ez nem okoz ekkora fájdalmat. Ismerősöm mondta menjek neurologiára. El is mentem, azt mondták nem arc idegzsába gyulladás, hanem valamilyen arci ideg valószínű. Kaptam rá Tegretolt, amit el is kezdtem szedni 2*1 et. A vicc az egészben hogy lassan 1 hete szedem és rosszul vagyok tőle. A fájdalom pedig nem múlik. úgy tudom ez nagyon erős gyógyszer. Ön mit javasol? Mert így dolgozni nem kellemes. Köszönöm válaszat

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza trigeminusz neuralgia. témában

Kedves Kérdező!

Fogorvosi beavatkozásokat követően aránylag gyakran fordul elő a trigeminusz ideg izgalmi állapota, neuralgiája. Főleg foghúzásokat követően jelentkezik ez az úgynevezett "fantom" fájdalom, ami nagyon kellemetlen.Ez a típusú arcidegzsába általában átmeneti, pár hónap után csillapodik, majd megszűnik.Kezeléskor a szokásos fájdalomcsillapítók nem használnak. A Tegretol elvileg jó hatású, de ha a mellékhatások miatt nem adható, akkor érdemes gabapentin, vagy pregabalin hatóanyagú szert kipróbálni.Emellett figyelje meg, mi az, ami fokozza a panaszait, pl. a rágás az érintett oldalon, hideg, vagy túl forró étel, ezeket, valamint a huzatot igyekezzen kerülni. A rágóizom területére alkalmazott UH kezelés is hatásos lehet, vagy az izmok enyhe masszírozása.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. április 03., 13:32 ;Megválaszolva: 2016. április 07., 07:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepsziás görcsroham volt vagy...
Pszchiés betegség?
Radialis laesio
Külső liquortér tágulat
EEG Lelet értkékelése