• MR elemzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Már írtam önnek csatoltam akkor az mrt, csak valamiért azt írta hogy nem látta.próbáltam beírni lenne kedves véleményt mondani? MR:A kamrarendszer normális helyzetű és nagyságú. A felszíni liqui terek megtartottak.a cranio-spinalis átmenet.A jobb oldalon a laterális hátsó törzsdúci régió határán kissé szabálytalan alakú de éles szélű minden mérésen liquorintensitásu terület látható mely a korábbi CT vizsgálaton látott hoz hasonlóan jelenleg is 8 mm átmérőjű.több hasonló apró képlet az ellen oldalon szimmetrikus helyzetben is megfigyelhető a látott eltérés tág perivascularis tér nek felel meg. vélemény a jobb oldalon korábban is látott perivascularis liquortér tágulat Köszönettel: Ildikó

        Dr. Fehér Gergely válasza a MRI témában

        Kedves Kérdező! Az MR leleten érdemi eltérést nem látok, a leírt eltérések alkati dolgok. A liquor vagy más néven agyvíz az agyat borítja és védi, néha bizonyos helyeken az agyvízzel teli részek szélesebbek/tágasabbak lehetnek a normálisnál, ennek klinikai jelentősége nincs, a fejfájással nincs összefüggésben. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 23., 17:10; Megválaszolva: 2019. július 27., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: