meszesedés?

Tisztelt Doktornő! Decemberi MRI leletemen 2002-es vérzésre visszavezethető haemosiderin rögöket diagnosztizáltak. A szakvélemény szerint ez valóban megfelelhet a korábbi vérzés nyomainak, de felvetik a CT vizsgálat lehetőségét az esetleges meszesedés kizárására. Tavaly áprilisban viszont készítettek kontrasztanyagos CT-t (SBO osztályon) , itt annyit írtak, hogy a vizsgálat lényegi eltérést nem igazolt. Gondolom, ha meszesedést találtak volna, jelezték volna. Ön szerint szükséges a vizsgálat megismétlése? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza MRI, CT lelet témában

Kedves Kérdező!

Azt gondolom, hogy ha a 2015. áprilisában készült CT felvételen bármi érdemi eltérés ábrázolódott volna, azt jelezték volna. Felesleges rtg. sugárzásnak ne tegye ki magát, ezért a vizsgálat megismétlését nem tartom szükségesnek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. február 07., 11:15; Megválaszolva: 2016. február 08., 12:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MRI értékelés, értelmezés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi lelet értékelésében, értelmezésében kérném a segítségét. "Klinikum/kérdés: Az anamnézisben bal oldali végtag...
MR elemzés
Jó napot Már írtam önnek csatoltam akkor az mrt, csak valamiért azt írta hogy nem látta.próbáltam beírni lenne kedves véleményt mondani? MR: A...
CT-Neurológia
Tisztelt Doktornő! Fülzúgás miatt orvoshoz fordulta, aki natív és kontrasztos CT vizsgálatot kért, mely az alábbi eredményt mutatja: "A kp....
Sérv
Kedves Doktor úr/nő! Az lenne a kérésem, most voltam MRI-in és az eredményre volnák kiváncsi mivel a beutaló orvoshoz csak májusra kaptam időpontot...
Mi a teendő?