• Rövid ideig tartó beszédzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Tegnap éjjel erős fejfájásra ébredtem. A fejem hátső részén, a nyakam fölötti rész fájt, erős, belülről szúró érzéssel, a fejemet normál módon nem, csak oldalasan bírtam felemelni fájdalom nélkül. Elmentem mosdóba, majd az ágyba visszaérve próbáltam a férjemnek elmondani, mit érzek, de félrebeszéltem: tudatában voltam, hogy nem azt mondom, amit szeretnék, hanem más, oda nem illő szavakat rakok egymás mögé, de egyszerűen nem tudtam azt megfogalmazni, amit gondolok. Nagyon idegesítő és egyben ijesztő volt, soha azelőtt nem tapasztaltam még ilyet. (Semmilyen tudatmódosítószert, alkoholt nem fogyasztottam.) A pár mondatos párbeszéd után visszaaludtam, így a férjem és egy ideig én is betudtam annak, hogy biztosan félálomban voltam, de mivel előtte a mosdóba is kimentem, ebben azért nem vagyok biztos. A mai napon megpróbáltam rákeresni, hogy ez mi lehet, és mivel olyan forrásokat is találtam, hogy "csendes-stroke" és egy komolyabb agyvérzés előszobája is lehetett mindez, inkább nem bagatellizálnám el a dolgot. A mai napon komoly tüneteim nincsenek, kicsit tompának/szédelgősnek érzem a fejemet, de elképzelhető, hogy ezt már csak az ijedtség miatt érzem. 1,5 hét múlvára kaptam időpontot neurológiára. Az a kérdés, hogy ez így rendben van, vagy lehetett az éjszakai jelenség olyasmi tünete, ami sürgősebb kezelést igényelne? (Bár egy sürgősségi osztályon nem gondolom, hogy túl sokat foglalkoznának velem aktuális tünet nélkül.) Esetleg figyeljek-e valamire kiemelten a következő napokban? Mielőbbi válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a Beszédzavar témában

        Tisztelt Érdeklődő! Tulajdonképpen jelenleg valóban nincs értelme a sürgősségire menni, de ha a másfél hét alatt megismétlődne a rosszullét, akkor érdemes azonnal bemenni a sürgősségire. A jelenség lehetett migrén. Stroke-re nem gondolok, mert az nem jár fejfájással és egy 31 éves nőnél igen ritkán fordul elő (kivéve ha dohányzik és fogamzásgátlót szed). De A neurológiai kivizsgálás feltétlenül indokolt. Megnyugtató leleteket kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 05., 11:18; Megválaszolva: 2019. július 06., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés