• Zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor(nő)! Az én problémám 2 hónapja kezdődött. Először csak a kezeim, lábaim kezdtek zsibbadni, pontosabban bizseregni. Majd ez pár nap elteltével átirányult az ajkamra, illetve leginkább a nyelvem hegyére. És azóta is folyamatosan fennáll. Akkor (2 hónappal ezelőtt) felkerestem egy neurológust, aki rögtön MR vizsgálatra küldött, ami negatïv lett. Tehát az agydaganat, és a Sclerozis multimplex teljesen kizárt. A labor eredményeim is jók.Felírt Milgamma gyógyszert, de azóta se nincs javulás. A zsibbadás mellett van még egy problémám: lapockám felett egy pontban nagyon fáj, illetve mostanában a derekam is, valamint a hónaljam is egy pontban. Tudom, hogy elég széleskörűek a tüneteim, nem tudom, hogy van-e egymáshoz közük?! Erre szeretnék választ kapni. Tisztelettel:C. G

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező ! Jól látja. Egymással nem összefüggő, kellemetlen panaszai, a zsibbadás, és a negatív vizsgálata ellenére fokozódó feszültség jelei.Konkrétan nem tudnám megmondani, mi okozza ezt a főleg stressz eredetű bizsergést sem, de ami fő, hogy nem kell miatta nyugtalankodnia.Jó lenne tudni, mit mutat a labor vizsgálat, szed e gyógyszereket a Milgammán kívül, dohányzik e, táplálkozik e rendesen. Az előző kérdéséből,amit feltett, látom, fitnessel is foglalkozik. Na, a túlzásba vitt és helytelenül alkalmazott edzésprogramok az összes leírt tünet kiváltásának okai lehetnek. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 14., 19:43; Megválaszolva: 2019. március 19., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: