• Koponya MR

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr! Meg szeretném kérdezni hogy az alábbiak mit jelentenek!? Supratentorialisan a frontalis lebenyek területén néhány 2-3 mm es T2 és FLAIR mérésen magas jeladású góc látható, amely helyzetük és megjelenésük alapján chronicus vascularis eltérésnek felel meg. Jobb oldalon a frontalis kamraszarv mellett a nucleus caudatus feji részének ventralis pólusánál is megfigyelhető egy 8 mm fentiekhez hasonló jeladású jelzavar. Annyit még hogy neurólogust kerestem fel bitonytalanság érzettel illetve végtag zsibbadással. De sajnos még 2 hét mire visszamegyek hozzá és előbb meg szeretném tudni hogy ez mit jelent!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező ! Az MRI leletet véleményező orvos a homloklebenyben pár kisebb , kis érbetegségre jellemző gócot írt le.Ezek kezeletlen magas vérnyomás esetén is kialakulhatnak. A bizonytalanság érzés és zsibbadás egyéb okból is lehet, de a végleges diagnózist a neurológus az MRI, és egyéb szükséges vizsgálatok alapján tud mondani. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. március 01., 18:24; Megválaszolva: 2019. március 08., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: