atipusos meningeoma

Tisztelt Webdoktor! Férjemet idén májusban meningeomával műtötték (6, 5x5, 5cm) . Műtét után panaszai megszűntek. A szövettan megállapította, hogy atipusos meningeoma, grade II. Napokban MRI vizsgálatot végeztek, melynek erdményét leírnám: Jobb oldalon magas forntalisan, parasagittalisan craniotomia utáni állapot látható, a szomszédos állományban kis kiterjedésű postop.malatiás jeleltérésekkel, valamint a falx mellett egy szabálytalan alakú, kissé bal oldalra is boltosuló, kb. 2, 7x1, 4x2 cm legnagyobb átmérőjű halmozó extracerebralis residualis eltéréssel. A korábbi kifejezett térszűkület megszűnt, az oedema regridalt. A corpus callosum helyzete normalizálódott. A kamrarendszer és a sulcusok normális tágasságuak. A trigonumokban kisméretű plexus cysták vannak. Vélemény: Kisméretű, residualis falx meningeoma magas hátsó frontalisan és postop.eltérések a jobb frontalis állományban. Idegsebész véleménye szerint ez a lelet nem ad aggodalomra okot és egy év múlva javasolt egy újabb MRI vizsgálatot. Kérdésem, hogy valóban nem kell-e aggódnunk (tekintve, hogy szövettan atipusos meningeoma, grade II.) Válaszát előre is megköszönve, üdvözlettel: H-né

Dr. Kalóczkai Andrea válasza meningeoma témában

Kedves Kérdező!

A meningeoma egy jóindulatú daganatféle. A legritkább esetben szokott rosszindulatúvá válni. Jellemző azonban rá, hogy recidivál, vagyis újra kinő, ezért kell a folyamatos ellenőrzés. Ennek a gyakoriságát az idegsebész mondja meg, de az évenkénti kontroll a leggyakorib. Az MRI leleten a műtét előttihez képest javult képet irtak le.

Szerintem sincs ok az aggodalomra.

Kérdés: 2012. december 01., 19:34; Megválaszolva: 2012. december 04., 19:37
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Meningeoma miatti kontrasztanyagos MR...
Tisztelt Doktorno/Ur! 2009 februarjaban egy 3mm-es akkor hipofizis adenomakent diagnosztizalt elvaltozast talaltak nalam.Ezev augusztusaban kontrasztanyagos...
Mit jelent?
Tisztelt WebDoktor! Pár napja kaptam egy zárójelentést, amelyben ez áll: Supratentorialisan, bal oldalon, parietalisan, a calvaria mentén a...
MR vizsgálat
Az Mr vizsgálat az agyamban jó indulatú daganatot mutatott ki, 2008. évben. Mérete mm-ben van kifejezve. (Meningeoma gyanú mérete 13x14, 6x18 mm. 2010....
Meningeomával kapcsolatos kérdések
Tisztelt Doktornő/ Úr! Férjemnek a koponya Ct vizsgálat után 1cm-es hyperdens meszes képletet -mely lehet meningeoma is -találtak. Az idegsebész...
Tüdőgóc méret növekedés