• Mit csináljak ha 2-3 percenként elfelejtek levegőt venni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elfelejtek 2-3 percenként venni levegőt és csak fura módon akkor veszem észre mikor már nagyon zsibbad a tüdőm és szédülök! A héten 3-szor fordult ez velem elő. Az életemben pedig először! Az első kettő alkalommal álmomban ért el. Arra a kettőre úgy sikerült felriadnom az álmomból! A harmadiknál viszont pont lefeküdtem, és mikor már fél álomban voltam akkor ért el! Ez ezen az éjszakán vagy 20-szor történt meg velem újra és újra egymás után! Utána fel is riadtam ezek a fel riadások után egy olyab 17-23 percnyi idő telt el mikor zsibadt és szúrt már a melkasom. Ez a harmadik ma volt és azóta is még megy ez a fura tünet. Most kb egy fél órája belenéztem a tükörbe és ilyesztően tágak a pupilláim! Nem tudom hogy mi ez! Remélem megérem a jövőhetet! Ez miatt már jó régóta nem aludtam és jó lenne már egy kicsit aludni! Csak félek hogy ha most elalszom reggel már nem kelek fel élve! Előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A légzés az vegetatív (automatikus)idegrendszer irányítása alatt áll.Ezt lehet ugyan bizonyos ideig akarattal befolyásolni, kevesebbszer, vagy többször venni levegőt, de normál esetben nincs szükség erre, nem kell a légzésünket kontroll alatt tartani.Leírása alapján a kellemetlen érzését pánik, szorongás okozza. Ennek mi lehet az oka 17 éves korban? Jó lenne ezen elgondolkodni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 20., 02:33; Megválaszolva: 2019. január 24., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: