• Epilepszia és társ betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Epilepsziás vagyok 16 éve tűnet és roham mentes voltam egész 1 ével ezelőttig mikor is volt egy oxigén hiányos görcs rohamom ekkor végzett Mr vizsgálat során megállapították, hogy van egy Jobb oldalon a hátsó frontalis régióban parasagittalisan 2 mm-es subcorticalis T2-n Flair-en jeldús terület látható. Fehér agyálómányi agykárosodás. Melynek természete nem tisztázható. A kezelő orvosom azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni. Nagyon sokat fáj a fejem. Spondilosys and Discopatiával is kezelnek. Mitrális prolapszussal is, de ez nem igényel kezelést csak megfigyelés alatt vagyok. A jelenlegi problémát az okozza, hogy a Szemészeti klinikán megállapították, hogy az Epilepsziás gyógyszerek miatt kezdődö retina kárósodásom lett és folyamatosan vizsgálatokra járok és félek, hogy valami komolyabb gond lehet. Az immunrendszerem is nagyon legyengült hiábavaló a sok vitamin egész évben beteg vagyok. A cukrom és a vérnyomásom is állandóan ingadozik ebből kifolyólag is rosszul szoktam lenni. A pszichiátrián kezelnek organikus hangulat - (affektív) zavarok, kevert szorongásos és depressziós zavar és inszomnia. Stressz van az életemben, de nem olyan mértékű inkább az miatt, hogy mi lehet az Egészségügyi problémám. Kérem tanácsoljanak valamit vagy, hogy hová lenne érdemes mennem kiderítetni mi bajom. Tisztelettel:Tamás

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Tisztelt Érdeklődő! Véleményem szerint Önnek az epilepsziája mellett szorongásos és deresszív zavara van. Ez a baja, ez bőven elég, szükségtelen további vizsgálatokra mennie, Viszont tanácsolnék pszichoterápiás kezelést annak érdekében, hogy további betegségek keresgélése helyet az életének értelmét keresse inkább- érdekes munkát, tartalmas kapcsolatokat és hobbit. A betegségek keresése mint életcél csak tovább rontja az életminőségét, inkább nézze meg Nick Vujicic videóit, vagy menjen el Pál Ferenc előadására. Ezek többet érnek minden vitaminnál.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Itt kérdezhet

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2018. december 17., 08:17; Megválaszolva: 2018. december 19., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: