• Nagy a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Magánúton voltam MR/MRA vizsgálaton, de orvosnál még nem jártam.Jövő héten van időpont a kiértékelésre, de már szeretném tudni nagy a e a baj.Ezt írták véleménynek. Centrum semiovale síkjában Fazekas 1 chr.fehérállományi gòcok 5 db. Kanyargòs ACM M1/M2 átmenet/oszlás mko. A jobb oldalon stenosis susp. A szűkület megítéléséhez ka.-os mòdszer javasolt.angilogoai konzilium mellett, a kanyarulat nativ méréseken jentkező artefaktja miatt. Átestem egy TIA rohamon már! Ezenkívül pajzsmirigyemre Letroxot szedek

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! A koponya vizsgálat mindkét oldalon az artéria cerebri media (ACM) fejlődési variációját, konkrétan kanyargósságát írja le. A jobb oldali éren szűkület lehetősége is felmerül, de ennek biztos kimutatása csak kontrasztanyagos vizsgálattal lenne lehetséges.Ez és valószínűleg egyéb ok, pl. magas vérnyomás is állhat az egyúttal kimutatott, ér eredetű foltos agyállomány károsodás hátterében. A TIA is az agyérbetegség megnyilvánulása. Van baj, de kezelhető. A további lehetséges, súlyosabb szövődmények megelőzése a feladat. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 13., 11:06; Megválaszolva: 2018. december 14., 07:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés