• Aura migrén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /Doktor úr! Nagyjából 7-8 éve vannak aura migrénes rohamaim. Néha követi fejfájás, néha nem. Ha azonban mégis, egy algoflex forte segít rajta. Eddig havonta, két havonta, vagy félévente volt egy roham. Valószínűleg a front miatt de három héttel ezelőtt azonban minden nap volt rohamom, így el is mentem egy MR vizsgálatra. A nyitott MR nem mutatott semmilyen eltérést, majd az aurák is abba maradtak. Aztán ma, két héttel később éjjel arra ébredtem, hogy épp rohamom van, de valószínűleg a vége, mert már csak a látótér sarkában vibrált. Illetve vissza is aludtam utána egyből, nem is tudtam negvárni, hogy tényleg az volt-e. Kérdésem az lenne, hogy ezektől a rohamoktól mennyire kell félnem? Már évek óta nem pánikolok rajtuk és közben sem, de azért ilyenkor, mikor ennyire sűrű eszembe jut, hogy nem kaphatok - e emiatt valami agyi károsodást.. Sajnos rengeteg stressz ért mostanában, amit próbálok levezetni, és amint ez az időszak lecseng a cigarettát is elhagyom. Egymás után több haláleset is történt a családban, lehet ez is hozzátesz a rohamok sűrűsödéséhez.. Az alvásközbeni roham okozhat problémát? Elnézést a kérdésemért, de azért mégis csak elég rémisztő tud lenni az aura migrén. Köszönöm előre is válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a aura témában

        Kedves Kérdező! Ha jól értettem, nincsenek migrénes fejfájásai, csak valamilyen látászavara.Ezt sem részletezi túlzottan. A leveléből két fontos dolgot emelnék ki.Egyik, hogy pánikol, másik, hogy valóban át is élt lelki traumákat, mint haláleset, stb. Tünetei egyértelműen komoly szorongásos betegségre utalnak, ez okozza az agykárosodástól, lebénulástól való félelmeit is. A jövőjére vonatkozóan annyit javasolhatok, már most kezdje el az egészséges életmódot.Dobja el a cigarettát, és forduljon neurológushoz gyógyszeres javaslatért. Az Ön esetében a migrén hátterében lévő pszichés problémák kezelése lesz célravezető. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 18., 10:10; Megválaszolva: 2018. október 24., 06:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: