• Aurás migrén fejfájás nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Lassan 8 hónapja volt egy valószínűleg aura migrénes eseményem, ám fejfájás és minden egyéb tünet (pl. hányás, gyengeség vagy a szavak megformálásának nélkül. Ma ismét jelentkezett, ismét eléggé tipikus tünetekkel, az elején csak úgy érzem, mintha fáradt lenne a szemem illetve apró vakfoltjaim lennének ,majd megérkezik a villódzás és 10-15 percen belül el is vándorol a perifériám irányába mintha mi sem történt volna, persze azért kicsit leszív a dolog. Azt nem tudnám kijelenteni, hogy csak az egyik szememre volt jellemző a dolog,de a bal oldalon dominánsabb volt azért. Mivel egyszer már jelentkezett, ezért a pánik jóval kisebb mértékű volt a múltkorinál. Ami közös lehet a kettőnél: mindkettő előtt eléggé stresszes/szorongásos időszak után történt és nem annyira ideális "alvásritmusos" hetem volt előttük. Aggódnom kellene, hogy 7-8 hónapon belül megtörtént kétszer, vagy ez még azért a vállalható kategória? Olvasom, hogy sok embernél akár napi, heti szinten is előfordulhat. Ám azért aggódom.

        Dr. Fehér Gergely válasza a aura, migrén, fejfájás témában

        Kedves Kérdező! Valóban létezik olyan betegség, hogy bevezető tünet (aura) migrén nélkül (fejfájás nélkül), de ez igen ritka. Kérdés az, hogy fejfájós-e, azaz van-e emellett migrénes fejfájása időnként. Mindazonáltal egy koponya MR-t indokoltnak tartok a tünetek hátterének megnyugtató tisztázása céljából, ha még nem történt meg. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. január 16., 07:05; Megválaszolva: 2020. január 16., 08:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: