• Agykoponya Mr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor:Mr eredmény:Az agyálommányban kóros jelintezitáns eltérés nem látható. A kisagyi tonsillák a foramen magnum szintje alatt 5mm, rel ábrázolódik.bal oldalon az art communicans anterior bal oldalon keskennyebben halványabban ábrázolódik. Ez mit jelent? Köszönöm

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! A leírás a szokástól eltérő anatómiai struktúrát jelent. Mindkét esetben születési fejlődési rendellenességről van szó, úgynevezett malformáció. Ha valójában nincs a háttérben semmi panasz, például csak szűrő jellegű vizsgálat történt, akkor nincs teendő.Ennek ellenére a koponya MRI leleteket.-kivéve, ha nem teljesen negatív, -minden esetben nem csak a röntgen szakorvosnak, hanem a klinikusnak is véleményezni kell.Jelen esetben a neurológusnak. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. október 14., 09:47; Megválaszolva: 2018. október 17., 06:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 28 éves normál testalkatú férfi vagyok. A tüneteim 1 hete kezdődtek. Úgy ébredtem, hogy mindkét lábamban az izmok nagyon kötöttek, feszültek voltak. Terhelésre (lépcsőzés) hamar égni kezdenek és néha enyhe remegést is...