• Nyaki Gerincsérv MR értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Férjem nyakfájásra panaszkodik. MR leletét csatoltam. Tudna segíteni az értelmezésében. Mennyire súlyos ez az állapot? Tisztelettel: V. Zita

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! Az MRI vizsgálat a nyaki szakaszon gerincferdülést, a porckorongok meggyengülését mutatja. A csontos csigolyákon is láthatók káros felrakódások. A nyaki VI és VII csigolya közötti porckorong kiszakadt és bal oldalra türemkedik ki, ezzel szűkítve az ideggyök kilépésére szolgáló csatornát.Ez bizony egy porckorongsérv. Kizárólag a lelet alapján nem dönthető el, szükséges e műtéti beavatkozás, vagy konzervatív terápia is megfelelő. Mindez a beteg klinikai tüneteitől, panaszaitól, az igénybevételtől, azaz sok mindentől függ. Komoly panaszok, a konzervatív terápia hatástalansága esetén gerinc sebészeti konzilium szükséges. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2018. január 30., 12:05; Megválaszolva: 2018. január 31., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: