• Nem értem a leletet segítsen Köszönöm

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv Gergő vagyok 36 éves februárban orvoshoz fordultam mert szinte folyamatosan zsibbad a bal kezem bal lábfejem széle és elég sűrűn szúr a szívem voltam kardiologosnal neurológusnál minden vizsgálat után a kardiológus enyhe nem beállt magasvérnyomast állapított meg plusz azt mondta fogyjak 30 kilót. Mert túlsúllyos vagyok 197 fm magas 107 kiló fizikai munkát végzek. A neurológiai leletek eddig nem mutattak semmit. Nos én hiszek a orvosoknak diétazom fogyok is szép lassan De a maradt a szív panasz is meg a zsibbadas. Mikor az mr vizsgálatot megmutattam a neu dokinak azt mondta nem vészes Háttertörténetnek annyi hogy az egész vizsgálatot azért erőltettem mert aggódtam édesapám 25 éve infarktusban meghalt tavaj a 36 éves bátyámnak 3 infarktusa volt rövid időn belül. Nem akarok en is így járni A segítséget abban kérnem hogy csatolnám a leletem képét magának és kérném véleményét hogy tényleg nem kel vele foglalkozni vagy valami komolyabb mert ugye a neten rakeresve elég rémisztő dolgokat silavizalok ki belőle. Válaszát előre is koszonom A lelet szövege: A lordosis kiegyenesedett a c 6 7 laposabb ezen csigolyák hátsó peremein kezdődő spondilosis szűkíti az elülső liquorteret ezen discuson hátsó anulus szakadás bal bal oldali praeforaminalis herina 4 mm re domborodik a gerinc űrbe mérsékelt gerincvelő compressioval a többi discus és másutt a gerincűr tágassága normális a gerincveloben kóros eltérés nem látható.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a nyaki porckorongsérv témában

        Kedves Kérdező! A lelet alapján a bal kéz zsibbadás oka a nyaki VI-VII.csigolya közti porckorong szakadása, és sérve, mely a kilépő ideggyököket összenyomja. A súlycsökkentés mindenképpen indokolt. A fizikai munka végzése a helyzeten ronthat. Az MRI vizsgálat alapján gerincsebésszel történő konzultáció mindenképpen szükséges. Bár közvetlenül szakmailag nem az én kompetenciám, mégis megemlíteném, hogy valóban a túlsúlyosság az egyik rizikó faktora a szívkoszorúér betegségeknek, így a szívinfarktusnak is.Csak biztatni tudom, hogy törődjön jobban továbbra is az egészségével. A bajt jobb megelőzni, mint elszenvedni. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. június 06., 19:00; Megválaszolva: 2017. június 11., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor! Problémám, hogy másfél hónapja vissza-visszatérően szédülök, volt, hogy a fekvésen kívül semmi sem volt stabil több napig. Kaptam fülcseppet, antibiotikum kezelést, Betagent, és antihisztamint (gyulladt volt a jobb fülem, és...
        Kedves Doktornő! A kisfiamnál a születését követően oldalkamra tágulatot állapítottak meg, mely miatt rendszeresen járunk kontrollra. Szeretnem a véleményét kérni, hogy a megadott adatok alapján mi állapítható meg, mert az ultrahangot...
        Tisztelt DoktorÚr, Januári fejfájásom miatt most újbóli Mr vizsgálatra küldtek amelynek ími az eredménye. "Lefordítaná nekem Doktorúr, hogy mit is jelent ez. Köszönöm. Illetve mia teendő?! Köszönöm. Üdv Eredmény : A koponyáról axialis...
        Kedves doktornő.Nekem a kislányomról lenne szó.2019ben mütötték először kisagy daganattal.Akkor nem tudták kivenni az egészet,és elkezdet növekedni egy éven belül..Így 2020 februárban újra mütötték.Szövettan vizsgálata után kiderült...