• Parkinson-kór vagy esszenciális tremor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! 21 éves férfi vagyok, és több éve nyugalmi helyzetben is remeg a kezem (enyhén). Pár éve egyik neurológus ismerősünk megállapította hogy Esszenciális Tremor. Egyébként nem zavar engem egyáltalán, de pont rábukkantam a neten a Parkinson-kórra, és a Parkinson kórra jellemző hogy nyugalmi állapotban remeg a kéz szemben az Esszenciális Tremorral. Érdeklődnék hogy kell-e aggódnom a Parkinson-Kór miatt? Nem tudom mennyire számít de volt már agyi MRI vagy CT (nem tudom melyik, és nem az Esszenciális Tremor miatt) és azt mondták tökéletes, tehát egészséges az "agyam". Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a remegés témában

        Kedves Kérdező! Ha jól számolok, akkor több éve Ön szinte még gyerek volt. Az említett neurológiai betegségek nem ebben az életkorban jelentkeznek. Legnagyobb valószínűsége a vegetatív labilitás, feszültség okozta kézremegésnek van.Javasolom, ne keresgéljen betegségeket az interneten, mert az aggodalmaskodás felesleges ront a tünetein.Jó lett volna, ha megírja azt is, ha nem a remegés miatt, akkor miért készült a koponya képalkotó vizsgálat. Bár kétségtelen az a fontos, hogy minden rendben volt. Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. május 02., 18:24; Megválaszolva: 2017. május 03., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot !18 eve fáj a fejem .most már az egekbe megy a vérnyomásom is. Tegnap voltam mr vizsgálaton és a lelet megijesztett... Köszönettel
        Tisztelt Dr! Legyenszíves magyarázza el, hogy mit tartalmaz édesapám ct eredménye. Édesapán márciusban leesett a lépcsőn, fejét megütötte. Ct negatív volt, de azóta feltünően romlott az állapota. Hallucinál, embereket lát és hall....
        Kedves Doktor úr! 25 éves sportos alkatú férfi vagyok, szorongásos hipochondriás problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó légszomj érzés, szívdobogás, enyhe bizonytalanság érzés, fáradékonyság)....
        Tisztelt Doktornő! Egymást követően vesztettem el részlegesen először a verbális kifejezőkészségemet - mivel fordítóként keresem a pénzemet ez eléggé kellemetlenül érint, írásban ez azért nem tűnik fel, mert nem látszik mennyi ideig...