Szülés után neurológiai problémák?

Tisztelt Dr! 2 hónapja szültem-első gyermek-terhességem zavartalan volt, 41.-ik betöltött héten indított szülésem volt.Szülés alkalmaval vernyomasom kiugrott-azt ott rendezték.Hazamenetelkor otthoni vernyomas mereseket rendeltek el-két nap mulva 190/110 ertekkel kerultunk vissza a korhazba-akkor azt gondolták, hogy postpartum toxaemia-de ezt a labor ill viz vizsgalat nem tamasztotta alá.Dopegytet allitottak be-és akkor innentol kezdodtek a panaszaim, amit én kezdetben a gysznek tulajdonitottam-fejfájás, szorongás, levertség, álmatlanság stb...egy hét után hazakerultunk de egyre rosszabbul voltam-mindezen panaszokhoz-jottek ujabbak-szájszárazság, és ami a legrosszabb testszerte izomrángások amik a mai napig is tartanak (lab, hát, kéz, váll, arc, szem, stb) .Jártam neurológusnál-aki is koponya nyaki gerinc mr vizsgalatot kért nekem-viszont a vizsgálat elvegzese meghiúsult-mert bepanikoltam az Mr-ben-igy helyette kop ct történt-kórosat nem talalt-egyedül ez allt a leleten: hyperostozis frontalis interna (ez mit jelent? ) panaszaim valtozatlanul fennállnak tegnap voltam ismételten neurológusnál-aki mindenkepp az MR vizsgalat elvegzeset forszírozza-igy ismételten megprobaljuk egy hét múlva.az izomrangasok hattereben mg szelén stb hiany is állhat illetve stressz szules utáni allapot-mondta a dr.Jelenleg Femibion vitaminkeszitmenyt szedek illetve magne b6 es c vit keszitmenyt. Már az is megfordult a fejemben, hogy nem-e psziches alapon vannak mindezek a testi tünetek? vagy esetleg a gysz mellékhatas? mivel már nem szoptatok sajnos gysz átállitas is szóba került vagy elhagyás-mivel a vernyomas kezd normalizálódni..jelenleg 2x1 dopegytet szedek. Már felmerült esetlegesen pszichológus/pszichiáter felkeresése is-mert pl az mr-ben történtek is, hogy elkapott a panik-nem ram vallanak-soha nem voltak ilyen jellegű problémáim. Laborvizsgálatok rendben-kardiologus is vizsgalt. Most legjobban attol tartok, hogy a fejfajasok izomrangasok hattereben nem-e valamilyen neurologiai betegseg áll.Tisztelettel: A.

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza izomrángások témában

Kedves Kérdező!

Rejtély számomra, hogy annyi kedvezőbb mellékhatás spektrummal rendelkező vérnyomáscsökkentő közül miért pont a Dopegytet állították be Önnél.Véleményem szerint egyértelműen a gyógyszermellékhatás okolható a jelenlegi tüneteiért, ezért sürgősen át kellene állítani, -ha egyáltalán szükséges, -egyéb szerre. A koponya CT meggyőzően bizonyította, hogy a jóindulatő homlokcsont megvastagodáson túl egyéb eltérés nincs, nem értem, miért kellene az MRI vizsgálattal is terhelni magát.

A szülés után valóban kialakulhatnak pszichátriai betegségek, erre utal a fokozódó pánik és betegségtől való félelem. Remélem, ezek a gyógyszerváltást követően panaszai elmúlnak, és teljes értékű anyaként tudja gondozni egészséges kisbabáját.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2017. március 23., 17:41 ;Megválaszolva: 2017. március 25., 06:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Izomrángás
Tisztelt Doktor úr! Problémám, hogy testszerte izomrángásokat érzek magamon március óta.Hol kevesebb hol több van.Mitől lehet ez? Az elvégzett...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni A betegségem kialakulása a következő: Tavaly szeptember 5.én jobb combom a térdhajaltnál hirtelen...
Arc rángatózás
A jobb szemem körülbelül két hete elkezdett rángatózni. Napi szinten többször, apró rángatózások fordulnak elő de ez sokszor akár perceken...
neurológia betegség
Tavaly augusztusban a bal kézfejen izomrángásokat vettem észre. A hüvelykujj és a mutató ujj között. Ami jelenleg mindkét talpamon, vádliban meg...
Porckorong probléma, ALS, esetleg más
Kedves Doktor Úr/Nő! 3, 5 hónapja kezdődtek a gondok. Egyik délután elkezdett szúrni a mellkasom. Így utólag ezt rendkívül túlreagáltam. 3...