Porckorong probléma, ALS, esetleg más

Kedves Doktor Úr/Nő! 3, 5 hónapja kezdődtek a gondok. Egyik délután elkezdett szúrni a mellkasom. Így utólag ezt rendkívül túlreagáltam. 3 napig nem tudtam orvoshoz eljutni és addig folyton attól rettegtem, hogy nehogy tüdőrákos legyek. (Alkalmilag dohányoztam kb 1-2 szál/ nap.) Reggel amikor elmentem a háziorvoshoz édesapám azzal hívott fel, hogy a nagybátyámnál tüdőrákot diagnosztizáltak. Ezek után annak ellenére, hogy a háziorvos azt mondta semmi bajom már nem tudta a félelmemet eloszlatni. Szédülés és bizonytalan járás érzet is kialakult. A háziorvos ortopédiára küldött ahol lumbágót és isiászt állapítottak meg illetve nyaki csigolya és porckorong eltérést. Kb egy héttel a szédülés (imbolygó, bizonytalanság érzet inkább) észlelése után fülcsengés és teljes testre kiterjedő izomrángások kezdődtek. Azóta rengeteg vizsgálaton túl vagyok: tüdő röntgen negatív, fül orr gégészeten: orrpolip amit műteni kell, urológián először hererákot diagnosztizáltak amiről kiderült, hogy tévedés, és hála Istennek nem vagyok rákos. Közben elmúlt a szédülés, csökkent a fülzúgás, de megmaradt az izomrángás. Ez egy ideig csökkent de az utóbbi 2 hétben újra erősödik. Bal karom fáradékonyabb, ha terhelem izomlázszerű érzésem van, ha hátrafeszítem ropogást hallok a hátam felől. MR vizsgálat utáni vélemény: Supratentorialis subcorticalis fehérállományi eltérések mely MR morfológiailag demyelinisatios folyamatra nem jellemzőek, elsősorban vascularis eredet valószínű, időbeli követés javasolt. Pansinusitis chronica. Enyhén kiegyenesedett nyaki lordosis. Discopathia cervicalis. Protrusio disci C V./VI., C. VI. /VII.. Dávid gerincklinikán voltam ott mondták, hogy a porckorongok nem szépek a nyaki szakaszon. Édesapám SM beteg, de neurológus azt mondta az MR negatív. Családi haláleset, munkahelyi stressz, és mivel hamarosan apa leszek. Könnyen zsibbadnak a végtagjaim, ha sámlira ülök néha a teljes medencém. Koffein rosszul hat rám. Mi lehet az oka az elhúzódó izomrángásnak? ALS, gerinc problémák?

Dr. Kerekes Éva válasza izomrángások témában

Tisztelt Érdeklődő!

Megértem a szorongásait, de ennyi vizsgálat, orvosi vélemény után nincs értelme látatlanban véleményt kérni az interneten is. Természetesen látatlanban nem lehet megmondani, mi az oka a rángásnak, lehet gerinc eredete is. Ha komolyan fél az ASL-től, akkor ezt beszélje meg a neurológusával, nem tartja -e indokoltnak ebben az irányban a kivizsgálását.

Panaszmentességet és megnyugvást kívánok!

Kérdés: 2013. december 17., 16:38 ;Megválaszolva: 2013. december 24., 23:52
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Izomrángás
Tisztelt Doktor úr! Problémám, hogy testszerte izomrángásokat érzek magamon március óta.Hol kevesebb hol több van.Mitől lehet ez? Az elvégzett...
Szülés után neurológiai...
Tisztelt Dr! 2 hónapja szültem-első gyermek-terhességem zavartalan volt, 41.-ik betöltött héten indított szülésem volt.Szülés alkalmaval...
Izomrángás
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni A betegségem kialakulása a következő: Tavaly szeptember 5.én jobb combom a térdhajaltnál hirtelen...
Arc rángatózás
A jobb szemem körülbelül két hete elkezdett rángatózni. Napi szinten többször, apró rángatózások fordulnak elő de ez sokszor akár perceken...
neurológia betegség
Tavaly augusztusban a bal kézfejen izomrángásokat vettem észre. A hüvelykujj és a mutató ujj között. Ami jelenleg mindkét talpamon, vádliban meg...