• Parkinson kór izomremegés nélkül?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy önnek írok, de nem találtam másik neurológust a névsorban.Kérem, ha tud, válaszoljon, vagy esetleg ajánljon másik orvost. A téma röviden:a fent említett férfi beteget (aki rokonom)Parkinson kórosként kezelik kb 4 éve. Én azért nem tudok ebben megnyugodni, mert az illetőnek semmilyen izomremegése nincsen. A semmi azt jelenti, hogy sem keze, sem ajka, sem lába nem remeg (sem ébren, sem alvó állapotban) A többi mozgás-korlátozottság viszont jellemző rá.

        Dr. Boha Katalin válasza a Parkinson-kór témában

        Tisztelt Uram! A Parkinson kórnak nem minden fajtája jár remegéssel, sőt van akinek egyáltalán nincs, ez így igaz! A izommerevség, meglassult mozgás, hajlott tartás, járászavar, egyensúly problémák, és még sok egyéb tünet megléte (vagy ezek egy részének megléte) alapján a diagnózist szakember egyértelműen fel tudja állítani. A fenti gyógyszerek egyértelmű diagnózisra utalnak.


        Dr. Boha Katalin
        Neurológus, Pszichiáter Itt kérdezhet

        Dr. Boha Katalin

        Kérdés: 2014. november 02., 18:19; Megválaszolva: 2014. november 06., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: