Daganat lehet?

Tisztelt Doktornő! Gyerek korom óra migrénnel küzdök, 13 éves koromig sokszor aurával társult a migrénem, hála istennek mára azt kinőttem, de igy is rengetegszer nagyon nagyon erős fejfájásom van, legtöbbször a jobb halántékomnál jelentkezik a fájdalom. Évek óta igy élek, fájdalom csillapítóval mar nem is próbálkozom, mert tudom, hogy nem használ. Tavaly jártam neurológusnál, aki elküldött MRi-re, a leleten ez állt: "Az ábrázolódó artériák lefutása, átmérője, jelintenzitása normális. Elzáródás, kóros szűkület, körülírt tágulat, telítődési hiány nem igazolható. Vascularis malformatio nem mutatható ki. A külső és belső liquortér mind supra mind infratentorialisan normális tágasságú. A középvonali képletek nem áttoltak. Az aquaeductus Sylvii tágassága normális. A cerebralis cortex normális szerkezetű. A bal oldalkamra occipitalis szarva mellett a fehérállományban látható egy apró, 4mm-es, magas T2 és FLAIR jelnintenzitású góc, melyben diffúziós gázlás nem észlelhető. A basalis ganglionok és a thalamusok szabályosak. A cerebellum szürke és fehérállomány aránya megtartott. A vermis ép. Az agytörzs szabályos. A corpus pineale és a hypophysis régiójában kórós nem látható. A cranio-cervicalis átmenet normális. A koponyabázis, a calvaria csontjai és az extracranialis lágyrészek épek. Vélemény: Soliter apró fehérállományi góc a bal féltekében, melynek pontos természete nem állapítható meg. Lehet vacularis vagy demyekunisatios góc." van okom aggódni? Van esély a daganatra? Most egy nehéz vizsgaidőszakon vágyik túl, elég sok stresszel járt, kimerültnek érzem magam, sokszor szedulok, faj a fejem, a jobb szememmel néha gyengén látok, es a fülem is rengetegszer zúg. Nagyon meg vagyok ijedve, nem tudom mitévő legyek. Az orvos tavaly a gócra annyit mondott, hogy a migrének hatására alakulhatott ki az a kis góc. Van benne realitás? Várom megnyugtató válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza mr lelet témában

tisztelt Érdeklődő!

Nem szükséges aggódni. ez biztos nem daganat Ha a neurológusa szerint nincs jelentősége a gócoknak, akkor az úgy is van, nem mindig van klinikai jelentősége az MR-en leírt pöttyöknek. a migrénhez nincs köze, a töbi panaszához talán, de szerintem félreértette a neurológusát, hogy a gócok a migrén következményei lennének. Azt klátom, Meforalt szed. cukorbetegsége van? mert a cukorbetegség okozhat keringési zavart a kisebb erekben, ami gócos elváltozásokat idéz elő az MR leleten.

Nagyon feszültnek tűnik, ha sikerülne ellazulni, minden jobb lenne.

Pihenjen többet, és panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2016. január 27., 12:57; Megválaszolva: 2016. január 27., 22:45
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
demyelinisatio?
Tisztelt Dr.nő! Az én panaszom a folyamatos vizelesi inger.jarok urologushoz rendszeresen Ö azt mondja johy a holyagom akkor is osszehuzodik mikor nem...
Mire utal az MR felvétel után...
Tisztelt Doktornő! MR vizsgálat után az alábbi orvosi véleményt kaptam kézhez: bal oldalon parietalisan minimális fehérállományi károsodás....
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet