Narkolepszia elleni gyógyszerek hatása

Üdv, Éjszakai, és nappali alvásvizsgálat után az orvosom narkolepsziát állapított meg, kataplexia nélkül azonban. A beszélt gyógyszerek a Ritalin, és a Modafinil volt, én még a Adderall nevüt találtam. Ezzel együtt torokmandula mütétet javasolt, a horkolás, légzéskimaradások és alvás zavarok ellen. Én szeretném kerülni a hasonló serkentőket, és előbb megoldani a nyugodt alvást, hátha nagyban javulnak az alvásrohamok napközben. A kérdésem, mennyire kell tartani ezektől a gyógyszerektől ha valóban olyan használja, akire kitalálták. Van tapasztalata magyar fiatalokkal, akik valamelyik szerrel élnek együtt? Ha nem javul sehogy a helyzet, mennyire lehet ezekkel együtt élni? Most kezdődő karriert mennyire nehezítheti? Ön mit javasol? Az említett gyógyszerek közül Magyarországon csak a Ritalin beszerezhető tudtommal, de megoldható számomra más országból a beszerzés, ezért kérdem a tapasztalatot. Köszönöm szépen a választ előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza narcolepsia témában

Kedves Kérdező!

Nem látom pontosan, milyen jellegű alvásvizsgálatok történtek. A narcolepsziát kizárólag nappali EEG vizsgálat tudja egyértelműen igazolni. Az éjszakai polysomnographiás vizsgálat valószínűleg alvási apnoe syndromát is mutatott, mely szintén gyakran okoz nappali " bealvásokat".Gyógyszerszedés helyett egyelőre a műtétet javasolom.

A Ritalin valóban veszélyes lehet, főleg akkor, ha a beteg hajlamos pszichiátriai betegségekre.

Karierr ügyben nem tudok tanácsot adni.Nyilván, mint minden krónikus betegség, befolyásolja az életmódot, munkavégzést stb...

Minden kérdésére pontosan kaphat választ az alváscentrumban, ahol a szakemberek betegségével kapcsolatosan nagy tapasztalattal rendelkeznek.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. november 23., 19:36; Megválaszolva: 2015. november 30., 09:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
jogosítvány
Tisztelt Doktornő! Olvastam epilepsziás betegek jogosítványáról Öntől egy cikket és az lenne a kérdésem, hogy valójában mi a gyakorlat.Hová...
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?