jogosítvány

Tisztelt Doktornő! Olvastam epilepsziás betegek jogosítványáról Öntől egy cikket és az lenne a kérdésem, hogy valójában mi a gyakorlat.Hová lehet fordulni segitségért ha diszkrimináció ért, tud e valakit mondani aki hasonló cipőben jár..Nálam hasonló de más szituáció nem epilepszia: Engem enyhe narkolepsziával diagnosztizáltak 2000ben. Akkor 2000ben egyetlen alkalommal műszeresen katalepsziát is megállapitottak, AZÓTA NEM.Narkolepszia nem kizáró ok jelenleg Magyarországon vezetés tekintetében. A jogszabályok nem rendelkeznek róla.Szemben az epilepsziával.2005 ben szereztem gond nélkül jogosítványt, most pedig nem tudom megújítani mert, sem a pszichiáter, sem a neurológus nem ad arról papirt hogy vezethetek. (egy EUs jogszabály erre mostmár minden szakorvost kötelez) Pszichiáterhez nem járok de a stimuláns enyhe kedélyállapotváltozást okoz, ezért Floxetet irattam fel, amely jól kezelte a problémát.Nem vagyok depressziós de a papiromra ez került rá, mivel ezt a gyógyszert erre az indikáciora gyártják. Szakorvosi papirok helyett (melyek beleegyezőek vezetésre nézve, szakorvosi szempontból) , egy úgynevezett "orvosi bizottságon" keresztül (kormányhivatal) mely egyébként egy embert jelent (ez milyen bizottság? ) három hónapra orvosi engedélyt adva--> NKH PÁV4re küldtek el ahol reflex, memória intelligencia teszteket valamint pszichológia teszteket végeztek. (Abban a hiszemben tartva engem, hogy ha ők megadják akkor mindenki megadja, az orvosi engedélyeket) A reflex tesztjeim észlelési tesztjeim jók lettek, de elsőfokon mentálisan retardáltnak valamint depressziós nak minősitettek pszichológiai szempontból, másodfokon nem tudom mi volt a probléma, JOGOSÍTVÁNYRA nézve alkalmatlannak nyilvánitottak, melyben kiemelték hogy központi idegrendszeri gyógyszer szedése miatt tulajdonképp nem vagyok vizsgálható és a pszichológiai tesztek alapján olyan személyiségjegyeim vannak melyek vezetésre alkalmatlanná tesznek. A PÁV4 megismétlését egy év múlva engedélyezték.Eltelt 3 év.Szükségem van a jogosítványomra, és arra gondoltam újból megpróbálom.Viszont most azzal a különbséggel hogy "alkalmatlan" esetén, feljelentést teszek hatósági joggal való visszaélés miatt a két pszichológus ellen, mivel nem vagyok sem retardált, sem semmi bajom nincs. (A narkolepszia diagnózist én egyébként megkérdőjelezem) Ezt a pofátlan diszkrimináló és nagyképű hozzáállást nem vagyok hajlandó eltűrni, bár jogszabályok védik a pszichológusokat az alkalmazott tesztjeiket és módszereiket illetően, mivel vélhetőleg a magyar állam mindent jogosnak vél a pert elvesztem, arra gondoltam Bécsben megcsinálom függetlenül ezeket a teszteket és bizonyitékként beadom a perben ellenük.De arra számitok hogy pert vesztek, így előreláthatólag az "emberi jogok bíroságához" fogok fordulni, mivel szimplán gyógyszerszedés miatt diszkriminálnak. A per annyira súlyos, hogyha én megnyerem, a két pszichológus 3 év börtönt kap, hogy eltiltják e a további munkavégzéstől őket azt nem tudom. Maga a vád súlyos, de ha bebizonyosodik én úgy érzem hogy meg is érdemlik a büntetést.Tud e segíteni ebben az ügyben nekem? vagy tud e valakit akit szintén a PÁV4 en diszkrimináltak, hogy együtt tudjunk pert indítani. A központi idegrendszer gyógyszerei közé a Xanax a Rivotril is beletartozik, amelyek ismert nyugtató szerek.Kábító hatásúak is, mégis sokan napi szedésük mellett vezethetnek autót.De önmagában a gyógyszerszedés szempontjából is vitatható a NKH PÁV4 döntése, hiszen bármilyen gyógyszer szedése válthat ki olyan mellékhatást mely a vezetési képességet negativan befolyásolja, akár egy nem időben bevett vérnyomáscsökkentő, rosszul kiválasztott vérnyomáscsökkentő (pl alfa adrenoreceptor blokkolók erős szédülést okoznak) inzulin nem megfelelő használata stb.Jelenleg méhészként élem az életem és régebben vegyészmérnökire jártam, bár nem fejeztem be.Tisztában vagyok minden gyógyszer működésével ezért is sértő és arrogáns az hozzáállás ahogyan bánnak az emberrel (retardált vagyok mert egy diplomás állami pszichológus ezt állítja) .Tisztelettel.:SJ

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza narcolepsia témában

Kedves Kérdező!

Az Ön ügyében a végső döntést ismét az orvosi "bizottság" fogja meghozni. A jogszabály valójában azt írja elő, hogy az orvosi bizottság az NKH által elvégzett PAV eredményt köteles elfogadni.Viszont a bizottságot nem kötelezi senki arra, hogy a PAV vizsgálatra újból elküldje.Ebben az esetben nem a gyógyszerszedés a döntő, hanem a diagnózis.Ha Önnek vannak orvosi leletei, melyek azt támasztják alá, hogy Ön tünetmentes állapotban van, akkor van remény a vezetői engedély visszaszerzésére. Ha mégis elküldik PAV-ra, akkor is lehet esélye.Ha nem lesz feszült idegállapotban, a teljesítménye is javulni fog.Ha nem fenyegetőzik feljelentéssel, és nem fogja diszkriminatívnek, ellenségesnek ítélni az Önt vizsgáló pszichológusokat, valamint jól teljesíti a gyakorlati feladatokat is, akkor sikerülhet.

Azt javasolom, hogy próbáljon meg stílust váltani, mert vádaskodással, fenyegetőzéssel nem fog eredményt elérni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. november 16., 18:42; Megválaszolva: 2016. november 17., 06:53
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Narkolepszia elleni gyógyszerek...
Üdv, Éjszakai, és nappali alvásvizsgálat után az orvosom narkolepsziát állapított meg, kataplexia nélkül azonban. A beszélt gyógyszerek a...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák