Sclerosis antibiotikummal

Tisztelt Doktornő! Párom 38 éves férfi, 15 éve regisztrált SM beteg. Ezidáig kb 2 éves időszakos váltással kb 6-7 alkalommal volt subja, mindig szteroiddal kezelték és sikeresen felépült. Az utóbbi 2 subja, tavaly és idén is influenza legyűrése és antibiotikum szedése után alakult ki. Már a tavalyinál gyanakodtunk rá, hogy talán a gyógyszer gyengítette meg, mivel idén is a kúra lefutásával romlott le, ismét erre gondolunk. Lehet összefüggés az antibiotikum "romboló" hatása és az ő betegségének alapja közt? Okozhat subot az ő állapotában? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözélettel: Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza SM témában

Kedve Kérdező!

Válaszom a felvetett problémára egyértelmű NEM.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 24., 14:50; Megválaszolva: 2015. február 25., 06:36
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...