komoly lehet vagy csak vitamin hiany?

Tisztelt Doktor? Nem tudom, hogy orvoshoz forduljak vagy éppen csak egy kis vitamin hiányról van szó... pár évvel ezelőtt néha felálláskor megszédültem ez mára már minden napossá vált szinte minden alkalommal. Sokszor van olyan, hogy elmászik a kép pár pillanatig. Mostanában a koncentrálni sem tudok ez a munkában vettem észre sokáig gondolkodom a mindennapos mozdulaton amit végzek, hogy mégis hogyan is kell... beszéd közben sokszor elfelejtem amiről beszélek és zavarossá válik számomra is hogy mégis miről beszélek, ezt észre veszi a környezetem is de egy kis viccelődéssel megoldom. Sokszor neki megyek a dolgoknak pedi tudom hogy ott vannak, leverem őket.. állandó a fáradtság hiába alszom 10 óráka...olyan mintha állandóan bénáznék... sokszor fáj a fejem... és csak a semmiből rossz kedvem lesz pedig nincs rá okom... gondoltam lehet egy kis magnézium hiány... Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Ildikó

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza figyelemzavar témában

Kedves Kérdező!

Fiatal kora ellenére azt írja, már évekkel ezelőtt is érzett felálláskor kis " megszédülést".Nem pontosan értem, mit jelent az " elmászik a kép" kifejezés.Ha nem figyel kellőképpen a feladatra, amit éppen csinál, vagy a témára, amiről beszél, könnyen hibázhat mindenki. Napi 10 óra alvás egy fiatal szervezetnek elég kell legyen a másnapi friss, dinamikus ébredéshez. A " bénázás" kifejezés kifejezetten negatív önértékelésre vall, mint írja a hangulata is könnyen kibillen a rosszkedv irányába.

Mindez, amit leírt, kissé labilis személyiségre vall, mind fizikai, mind lelki értelemben. Mintha nem érdeklődne a maga körül lévő világ iránt, sokkal inkább befelé fordul és a belső történéseire figyel. Ez előidézhet szétszórtságot, belső bizonytalanságot.Természetesen február van, elsősorban vitamin hiány, a napfény hiánya állhat panaszai hátterében. Érdemes azonban elgondolkodni, vajon miért nem köti le a munkája, miért negatív a gondolkodása. Állóképességét mindenképpen javítani kellene rendszeres szabad levegőn végzett mozgással.Járjon többet baráti társaságba, keressen olyan elfoglaltságot, amiben örömét leli, fejlődni tud, és sikereket ér el.

Persze egy kis Mg sem ért.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. február 17., 02:42; Megválaszolva: 2015. február 18., 07:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lehet, hogy komoly bajom van?
Az alábbi tüneteket tapasztaltam magamon: sokszor nehezemre esik megfogalmazni egy mondatot, mert nagyon könnyen elterelődik a figyelmem és elfelejtem...
fej tompaságot mi okozhat?
Tisztelt Szakértő! Időnként olyan szintű tompaság tör rám, hogy szinte ijesztő. olyan szédelgősnek gyengének érzem magam. Elfelejtek dolgokat...
Szédülés, elesés
Tisztelt WEBBeteg! Kedd délután a 15 éves lányunk megszédült itthon, elesett, a fejét beütötte. Vannak pillanatok, amikre nem emlékszik. Mindez...
Vigil komában van a lanyom
A jövőben mire számíthatunk az...
A lányomnak lábmütét után ujraélesztést hajtottak végre aminek következtében az agy oxigén hiányba került azt pontosan hogy meddig volt az agy...