• Gyermekkoi viselkedés és tanulási nehézségek zavara

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nevelt gyermekem a fenti problémákkal küzd. ami abban nyilvánul meg, hogy képtelen akár két-három soros vers megtanulására. A figyelme nagyon rövid időre köthető le.Játéka durva és nincs veszélyérzete ha valamit kitalál azt mindenképp véghez viszi akkor is ha veszélyre felhívjuk a figyelmét. Az áramot nem veszi komolyan sem a flexet, stb. Ha kell a műhely kulcsát is elcseni. Egyébként könnyen elérzékenyül. Befolyásolható, gyorsan áldozattá válik az iskolában.Egyemberes gyerek. Hogyan tudunk helyesen segíteni neki? Tanulás, játék, beileszkedés? Válaszukat, és segítségüket köszönöm.

        Szigeti Ildikó válasza a figyelemzavar témában

        Kedves Kérdező! A levele alapján szinte lehetetlen megmondani, hogy pontosan mi okozza a gyerek furcsának tűnő viselkedését, mint ahogy az sem egyértelmű, hogy valóban problémásnak nevezhető. Mint írja, „egyemberes gyerek”. Ez sok mindent jelezhet. Lehet, hogy – jelleméből adódóan – magának való, olyan, aki jobban szeret egyedül játszani, mint társakkal. Ez önmagában nem mondható problémának, ám ha általánosan, az élet minden területén ez jellemző és radikálisan bezárkózik a saját világába, az bizony okot adhat némi aggodalomra. Az Ön által említett figyelemzavar és a veszélyérzet hiánya is igencsak szubjektív lehet, mert a szimpla makacsságtól a kóros hiperaktivitásig bármi lehet a gyereknél. Mindenképpen azt javaslom, ha a gyerek viselkedésében további változásokat észlelnek, avagy a meglévő, nehezen magyarázható reakciók gondot okoznak a mindennapi életvitelében, keressenek fel egy gyermekpszichológust, aki néhány találkozást követően biztosabb választ tud adni a kérdéseikre. Első körben a helyileg illetékes nevelési tanácsadónál kérjenek időpontot! Üdvözlettel, Szigeti Ildikó Családi tanácsadó pszichológus, mediátor


        Szigeti Ildikó
        krízistanácsadó szakpszichológus Tőle szeretnék kérdezni

         Szigeti Ildikó

        Kérdés: 2014. január 02., 19:30; Megválaszolva: 2014. január 07., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?