Bal oldalon zsibbadás, szédülés

Kedves Doktor! 27 éves férfi beteg: 174/67 kg Panaszaim a következők: Zsibbadas, a test bal oldalan (kez lab) , neha a nyelvem is bizsereg es szedulok, de azt sűrűn. Szédülés közben ügyetlenebbek a karjaim is. Izomerőm megtartott. Tűszuras szeru es izületi egyeb fajdalmak kulonbozo vegtagokban véletlenszerűen (labfej, kéz ujjtő, térd, ujjak stb) olykor nehezlegzes, es konnyen kifaradok (de ezt se mindig) . Bal labujjaim labfejem hidegebb, bal lábfejen 3 gombás köröm, és bal talpamon bőrkeményedés. Bal fulem szokott zugni dugulni. Labaim nehezebbnek érzem járáskor és koordinálatlanabbnak. (Hozzateszem, hogy műtve van 2 hónapja a bal szemfogam hosszú gyökerének csúcsa, tehát rezekálva lett, de szokott tompan de erosen zsibogni fájni a fog gyökere, de műtét előtt is ilyen volt) És fejem bal oldala is faj, bal fülem szintúgy es orrpolipom is van bal orrmelléküregben (szokott véres váladék lenni bal orrlyukamban) , tarkomnal éa homlokomnál is fajdogal a fejem, néha hőemelkedésem van. Bal szemem is furcsa, mintha nyomás alatt lenne (lehet a bal szemfogtól) . Emellett gerincferdulesem van, nyakam előredől éshangosan szokott ropogni, gerincem is szokott középen, és térdem is, és ha tarkómon fekszek pl kemény kanapé karfán zsibbadhat a karom) . Fej CT negativ lett kulonfele helyben vegzett mozgastesztek neurologusnal negativak. Vérképem rendben (cukrom 4.6, de én többnek érzem olykor) . Szemésznél -1-es szemüveget írtak fel mindkét szemre, más problémát nem találtak. (elvileg krónikus arcureggyulladasom van fül orr gégész szerint) . Étvágyam van, székelésem rendben. Néha hányingerem van. Márciusban kullancscsípés is ért folt nem volt. (5-6 éve kezeltek pánikbetegséggel, szorongással) Gyogyszereket írt fel neurológus és fül orr gégész 1hónapja szedem: milgamma, betaserc, divascan, triapdial, cavinton, momentason sandoz. KÉRDÉSEM AZ LENNE, HOGY SM -re gyanakszik-e? koszonom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza SM témában

Kedves Kérdező!

Levelében problémát látok egészségi állapotával kapcsolatban, ami kiindulási pont lehet.Nevezetesen a testsúlya a magasságához viszonyítva alacsony. Nem tudom, hogy ez genetikus eredetű-e, vagy alultápláltság okozza.Ezzel érdemes lenne foglalkozni. Az kondíciója mindenesetre korához képest nem megfelelő, könnyen kifárad. A hőemelkedések lehetnek krónikus felső légúti fertőzésből eredően, mint írja, a fogai sincsenek rendben. A gerincferdülés, és ízületi fájdalmak utalhatnak mozgáshiányra is.

Jó lenne, ha nem csak gyógyszereket szedne, és betegségek lehetőségével riogatná magát. Vegye kézbe az irányítást, és egészséges életmóddal, táplálkozással, rendszeres mozgással, sportolással küzdje le szorongásait, betegségektől való félelmeit.

Konkrét kérdésére a válaszom: NEM.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. január 09., 17:27; Megválaszolva: 2015. január 10., 06:33
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás