bizonytalan, nehezen összpontosító gyermek

Tisztelt Hölgyem /Uram, a férjem előző házasságából van egy kislánya. Jelenleg 5, 5 éves, én 1 éves kora óta látom a fejlődését. AZ alábbi jelekből én úgy vélem, a gyermeknek orvosi vizsgálatra lenne szüksége: -már egészen kicsi kora óta fél a hintától és minden olyan helyzettől amiben nem állhat stabilan a két lábán -vannak időszakok, amikor tele van kék foltokkal-én arra gondolok, hogy nem tökéletes a mozgás koordinációja (van, hogy egy helyben áll és egyszer csak elesik) -az utóbbi 2 évben nyaranta próbáljuk tanítani úszni, de amikor az édesapja vagy én segítenénk neki a vizen lebegni (tartjuk a víz tetején a hasánál) vagy csak felemeljük, kétségbeesik és kiborul azt kérve, hogy azonnal tegyük le -bár 5, 5 éves, még mindig sokszor előfordul, hogy egyszerű eldöntendő kérdésre nem tud összeszedetten válaszolni, és a kerek mondatok alkotása is nehézséget okoz neki -amennyire én látom, a koncentrációval is vannak gondjai, nem képes fél percnél tovább figyelni valamire, sokszor sokadik rászólásra emeli ránk a tekintetét és kezd el figyelni (amúgy a semmibe mered sokszor nagyon bamba) -nem ismer fel dolgokat, legutóbb a mikró és a mosogató megtalálása okozott neki gondot-pedig épp az említett 2 tárgy előtt állt -úgy tudom a kislány a mai napig bepisil este, azt nem tudom milyen gyakorisággal mert nálunk csak hétvégéken van Én alapvetően arra gyanakszom, hogy a bizonytalansága abból adódhat, hogy az egyensúly érzékével vagy a szemével lehet valami probléma, bár ez a nehéz mondat alkotásra/koncentrációra nem magyarázat azt hiszem. (nem tudom annak lehet-e köze a problémához, hogy vákuumos szülés volt és úgy tudom az apgar értékek elég alacsonyak voltak) Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológia, bambaság, kordinációs zavar témában

tisztelt Érdeklődő!

nos, vannak lassan fejlődő gyermekek, és arról se feledkezzünk meg, hogy a gyermek otthona nem Önöknél van, ezért szorongásos tünet is lehet az Ön által tapasztalt "bambaság" és a többi tünet.

Részletes leírása ellenére természetesen neurológiai személyes vizsgálat nélkül véleményt mondani nem lehet, és még azt sem lehet megítélni, hogy van-e gond a kislány fejlődésével.

Személyes élettapasztalatom alapján gondolom úgy, hogy nem lenne szerencsés, ha két élő szülő mellett Ön kezdeményezné a kislány kivizsgálását- ez talán feszültségeket szülne Ön és férje közt. Rám, a szakemberre is sokszor megsértődnek azok az ismerőseim, akiknek esetleg jelzem, hogy nekem úgy tűnik, gond van a gyermekükkel. Ha mégis így döntene, a helyzet nagyon nagy tapintatot igényel Öntől.

Kérdés: 2014. augusztus 11., 08:42; Megválaszolva: 2014. augusztus 11., 21:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tisztelt Webbeteg Szakorvos!
Tisztelt Dr.Nő/Nő Problémáim körülbelül két hete jelentkeztek. Észrevettem hogy a bal lábam fáj, illetve zsibbad a talpam illetve a...
agytörzsi zavar
Tisztelt Doktornő/Úr! Már régóta küszködöm szédüléssel, kettős látással és baloldali végtaggyengeséggel.Szklerózist kizárták.Volt egy...
lábremegés és fájdalom
Édesanámnak 10 éve lábremegése van (mint a lovaknak) föleg a jobblábában emellé még persze fájdalom is társul.De ugy kb, fél éve a fájdalom...
Elbutulás
Jó napot kívánok! Lenne egy olyan problémám hogy úgy érzem mintha el butulnék, olyan értelemben hogy, dekoncentrált vagyok, és mostanában mintha...
Reumás Arthritis
Üdvözletem! Édesapámnak Arthritise van, gyógyszeres kezelést nem kap.Jelenleg a bal fülére nem hall, és folytonosan zúg, bal kezét s bal lábát...